Gadgets & CadeausMannenzaken

3 tips om op te letten als je een printer gaat kopen

Een printer is een zeer handig apparaat wat tegenwoordig in de meeste huishoudens wel een plekje heeft gevonden. Toch heeft ook dit apparaat niet het eeuwige leven. Daarom zal het best voorkomen dat je een nieuwe printer aan moet schaffen. Misschien heb je zelfs nooit een printer gehad, maar overweeg je nu – mede door de coronacrisis – toch om er eentje aan te schaffen. Handig wanneer je papieren, schoolwerk of belangrijke zaken voor het werk uit moet printen.

Het aanbod van printers is echter enorm gegroeid de afgelopen jaren. Daarom is het niet gek als je niet weet waar je op letten. Bovendien moeten er ook een aantal dingen worden aangeschaft alvorens je kunt gaan printen. Handig om ook hier rekening mee te houden! Wil je een vliegende start maken? Hier volgen 3 tips om op te letten als je een printer gaat kopen.

1. Inktpatronen in huis halen

Je hebt natuurlijk niets aan een printer als je er niet mee kunt printen. Daarom is het niet alleen belangrijk om een printer in huis te halen, maar ook alle benodigdheden. Hierbij is inkt en papier natuurlijk het allerbelangrijkst. Zonder deze twee is het vrijwel onmogelijk om te printen. Kijk direct waar je het goedkoopst uit bent. Ook hier is weer enorm veel aanbod van te vinden en qua kwaliteit verschilt het vaak nauwelijks. Daardoor doe je er goed aan om eerst zorgvuldig te vergelijken. Zo weet je zeker dat je straks met bijvoorbeeld Inktweb de beste keuze maakt.

2. Wat heb je precies voor printer nodig?

Anno 2021 zijn er enorm veel verschillende printers te koop. Daarom is het verstandig om eerst voor jezelf op een rijtje te zetten wat je precies verwacht van een printer. Er zijn immers nog wel wat keuzes. Van printers met enorm veel verschillende opties tot printers die slechts één ding tegelijkertijd kunnen. En van zeer goedkope printers tot peperdure apparaten. Welke keuze het meest geschikt is, hangt voornamelijk af van de eigen wensen.

Tevens is het belangrijk om te bedenken hoe en waar je de printer precies gaat gebruiken. Sluit je deze aan op een pc? Of wil je deze vanaf een laptop kunnen gebruiken? Gebruik je deze slechts vanaf één apparaat of wil je deze vanaf meerdere apparaten kunnen gebruiken? Dit vertelt bijvoorbeeld veel over het wel of niet nodig hebben van een draadloze printer.

3. Goedkoop is duurkoop

In de meeste gevallen kun je de allergoedkoopste printers beter laten staan. Deze zijn op basis van de wensen van nu vaak veel minder geschikt dan de wat duurdere varianten. Bovendien kosten ze op de lange termijn vaak zelfs meer omdat de levensduur een stuk korter is. Wie echt voor kwaliteit wilt gaan en een investering voor de toekomst wilt doen, doet er dan ook goed aan om voor een ietwat duurdere printer te kiezen. Hierbij hoef je echt niet voor het duurste van het duurste te kiezen, maar de middenklasse is een prima begin.

Geef een reactie

Inline
Inline