Algemeen

Tips om jongeren enthousiaster te maken over de agrarische sector

Het personeelstekort in de agrarische sector blijft toenemen. Steeds vaker wordt er gebruik gemaakt van buitenlandse uitzendkrachten. Goed opgeleide Nederlands sprekende werknemers zijn bijna niet meer te vinden. En dat is jammer. Deze mooie sector heeft namelijk enorm veel te bieden. Bovendien liegen de cijfers van agri recruitment er niet om. Het aantal vacatures neemt met de dag toe. Dit is een enorm voordeel voor jongeren op de arbeidsmarkt. De keuze is reuze en de kans dat je lang zonder werk zit is uitzonderlijk klein.

Toch blijft het noodzaak om jongeren enthousiaster te maken over de agrarische sector. Gebeurt dit niet, dan lopen we het risico dat de agrarische sector over tientallen jaren nooit meer zo efficiënt werkt als dat het nu doet. Goed opgeleide krachten zijn hard nodig. Daarom enkele tips om jongeren enthousiaster te maken over de agrarische sector.

Wat kan jij als ondernemer doen?

Ben jij zelf ondernemer in de agrarische sector en merk je tegenwoordig dat zelfs wervingsbureau ceresrecruitment.nl moeite heeft bij het vinden van geschikte mensen? Dan kan je veel doen om hier in de toekomst verandering in te brengen. 

Wat mensen namelijk vaak vergeten is dat de keuze voor een specifiek beroep of bepaalde sector vaak al rond de basisschoolleeftijd begint. Vaak zien we dat decanen in de laatste jaren van de middelbare school overleggen met het kind, maar deze heeft op die leeftijd vaak al een keuze gemaakt. En hier is hij of zij dan nog moeilijk vanaf te brengen. Daarom is het als ondernemer in de agrarische sector juist zo belangrijk om kinderen in de basisschoolleeftijd aan te spreken. Vraag eens aan een basisschool bij jou in de buurt of je langs mag komen en iets over het vak mag vertellen. Of laat de kinderen bij jou op visite komen. Jij speelt in dit geval een zeer belangrijke rol in de uiteindelijke studiekeuze van het kind. 

Toon vacatures aan middelbare scholieren

Ook jonge middelbare scholieren zijn nog te kneden voor het vak. Breng daarom gerust een bezoekje aan een middelbare school en toon vacatures agrarische sector die momenteel lopen. Zo kunnen ze met eigen ogen zien welke beroepen bij deze sector passen, wat hiervoor gevraagd wordt en hoeveel keuze er wel niet is. Vertel tevens over de baanzekerheid wanneer scholieren hun studie hebben afgerond. De kans dat ze lang zonder werk zitten is zeer gering.

Talloze doorgroeimogelijkheden

Het fijne van de agrarische sector is dat echt niet iedereen zeer hoog opgeleid hoeft te zijn om door te kunnen groeien. Studenten kunnen vaak efficiënter leren in het bedrijfsleven en naarmate ze meer ervaring opdoen hogere functies beoefenen. Hierbij is lang doorleren niet noodzakelijk. De hoogst mogelijke opleiding is lang niet altijd de beste keuze. Natuurlijk zijn er ook mensen binnen de agrarische sector met een Bachelor of Master nodig, maar de meeste mensen zijn relatief laag opgeleid. Ervaring doe je op in het vak. Niet altijd met de neus in de boeken. En dat spreekt veel jongeren erg aan. Hier kunnen wij dan ook ons voordeel mee doen.

Geef een reactie

Inline
Inline