Algemeen

Tips om je relatie weer nieuw leven in te blazen

Jullie zijn dol op elkaar. Met de liefde zit het wel goed. Toch lijkt alles soms een beetje een automatisme te worden. Het zoveelste lieve appje, een kus wanneer hij thuiskomt en het bankhangen voor het naar bed gaan. Daar is niets mis mee. Het zegt niets over jullie relatie. Dit geeft alleen maar weer hoe vertrouwd jullie met elkaar zijn. Toch kan het er ook voor zorgen dat de relatie een beetje als een sleur gaat voelen. Je mist de spanning van het prille begin. Het gevoel dat alles nog nieuw was. Dat je niet van elkaar af kon blijven en niet kon wachten om elkaar te zien of te spreken. Maar wist je dat je dit gevoel ook weer eenvoudig terug kunt vinden? Daar moet je echter wel wat voor doen. Daarom vind je hieronder enkele tips om jouw relatie weer nieuw leven in te blazen. 

Organiseer regelmatig een date night thuis

Als je al erg lang samen bent, vergeet je soms je best te doen voor elkaar. Toch is een date night precies wat je nodig hebt om de relatie spannend te houden. En nee, dat hoeft echt niet te betekenen dat je telkens uitjes buiten de deur moet verzinnen. Ook thuis is er veel te doen. Haal bijvoorbeeld eens poppers in huis en bereid jezelf voor op een euforische en erotische avond. 

Je kunt er ook voor kiezen om samen eens ouderwets een spelletjesavond te houden. Leg de mobieltjes in de kast en neem echt volledig de tijd voor elkaar. Een goed moment om direct eens te praten. Niet over hoe de dag was of over de alledaagse dingetjes, maar echte diepgaande gesprekken om weer nader tot elkaar te komen. 

Er zijn heel veel verschillende manieren om een date night thuis te organiseren. Van samen koken, tot poppers kopen en een erotische avond te creëren, maar ook gewoon samen lekker een filmavondje onder een dekentje houden. Kies voor iets waar jullie beiden dol op zijn en geniet van elkaar. 

Romantiek in de kleine dingen 


“Maar ik ben helemaal niet romantisch!” Dat is iets wat je vaak hoort. Maar romantiek is zoveel meer dan het geven van bloemen, het strooien van rozenblaadjes of het huis vol te zetten met kaarsjes. Het zijn de kleine dingen die al erg romantisch kunnen zijn. Het draait vooral om het gevoel geliefd te worden. Denk bijvoorbeeld aan een lieve, intieme tekst op zijn telefoon zodra hij wakker wordt of het brengen van een ontbijtje op bed. Het hoeft niet groots te zijn. Het is een manier om je liefde te tonen. 

Samen aan tafel eten 

Merk je dat jullie steeds vaker tijdens het avondeten uitgeblust op de bank voor de televisie belanden? En wordt er vervolgens vooral gegeten en weinig gezegd? Dan ben je echt niet de enige. In veel huishoudens gaat het er na verloop van tijd zo aan toe. Ruimte voor echte gesprekken is er dan helaas niet. Daarom is het belangrijk om zeker één of twee keer per week echt aan tafel te eten. Telefoontjes aan de kant, televisie uit en genieten van de maaltijd en tijd voor elkaar. Zo simpel kan het al zijn. 

Geef een reactie

Inline
Inline