EchtemannenMannenzaken

Tips om een overhemd te kopen

Je hebt een mooi overhemd nodig, misschien wel voor je werk of voor een feest. Gelukkig kun je tegenwoordig online heel gemakkelijk je kleding bestellen, maar welke overhemden zijn er zoal te koop en waar let je op bij de aanschaf? Gelukkig kunnen wij je helpen en hebben wij tips waar je op moet letten als je een overhemd wil kopen. Om te beginnen kijk je heel goed naar de stof. Een overhemd kan namelijk uit verschillende materialen bestaan. Katoen komt het meeste voor, maar ook synthetisch, wol en linnen komen voor. Daarbij zijn de synthetische overhemden vaak zacht en glimmend, ze kreuken maar minimaal. Maar pas op want ze ademen niet goed. Katoenen en wollen overhemden zijn wel wat dikker, maar zijn wel stijlvoller. Daarnaast ademen deze ook veel beter, wat wel prettig is tijdens het dragen. In de zomer is het alleen wat minder prettig om dan wol te dragen, maar in de winter kan het prima. Linnen is een materiaalsoort die snel kreukt. Dit kan wel gedragen worden, maar let goed op waar je het mee gaat combineren.

calvin klein overhemden

Nog meer aandachtspunten

Er zijn nog meer punten om op te letten als je een overhemd zoekt. De kleuren en de patronen zijn ook van belang. Je wil namelijk dat je overhemd goed bij je pak past. Maar ook zie je tegenwoordig veel outfits met patronen en prints. Als je regelmatig overhemden draagt, kies dan eens een maf patroon uit. Als je maar af en toe een overhemd draagt, dan kun je maar beter een gewone kleur kiezen, dan is het wat minder opvallend. Maar doe vooral waar je je goed bij voelt. Zo kun je eens kijken naar de Michaelis overhemden. Het is bij alles wat je kiest van belang dat je nagaat of je je hier goed in gaat voelen. De maat is echter ook van belang. Een te lang of te kort overhemd is niet goed, maar te los of te strak ook niet. Eventueel kun je voor een speciale gelegenheid altijd een hemd aan laten meten.

Overhemd kopen tips…

Wat is het meest trend gevoelig bij een overhemd? Inderdaad de boord! Veel mannen kiezen in deze tijd voor een bescheiden boord. Maar ook de knopen zijn van belang om hierin mee te nemen, wil je dat het opvallend is of kies je liever een model waarbij de knopen niet zo opvallend zijn? Het is goed om daar vooraf over na te denken, zo kun je namelijk beter het model kiezen wat bij jou past. Een overhemd kun je bij meerdere gelegenheden dragen, dus zorg dat je direct een goed model kiest, waar je lange tijd van kunt genieten!

Geef een reactie

Inline
Inline