Algemeen

Tips bij het kopen van ondergoed

Online bestel je vlug een paar leuke boxers en als je ze thuis eenmaal past blijken ze helemaal niet zo fijn te zitten. Het model zit niet lekker of de maat is gewoon niet goed. Komt dit je bekend voor? Er is niets vervelender dan te krap of te groot ondergoed. Het gevolg is dat het ondergoed ergens achterin de kast verdwijnt of opnieuw teruggestuurd moet worden. De volgende tips helpen jou bij het vinden van het perfecte ondergoed.

Kies het juiste model

Herenondergoed bestaat er in alle soorten en maten. Dat er heel veel verschil is in de modellen hoeven wij jou niet uit te leggen. Maar welk model past nu goed bij jouw figuur? Natuurlijk is dat ook een kwestie van smaak, maar er zijn toch een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden.

  • Heb je brede bovenbenen en altijd last van snijdende pijpjes? Kies dan voor een model met wat langere en wijdere pijpen, zodat de pasvorm wat fijner aanvoelt. Ook kun je ervoor kiezen om een herenslip aan te doen.
  • Met slanke benen is een boxer met korte pijpjes een prima keuze. Deze laten je figuur beter tot zijn recht komen.
  • Heb je regelmatig last van je buikje in boxershorts? Slaat de tailleband steeds om en knelt deze in je buik? Kies dan voor een hipster of een ander soort boxershort model met een lage tailleband.

Als je het juiste model uitkiest voor jouw lichaam en dit natuurlijk combineert met je eigen gevoel voor smaak, is de kans groter dat je een juiste keuze maakt.

boxers

Kies de juiste maat

Veel mannen maken de fout om een verkeerde maat te bestellen. Ze bijten zich vast op dei ene maat, terwijl ze helemaal niet weten hoe het ondergoed valt. Het is altijd belangrijk om kleding te vergelijken en te passen, alvorens je een aankoop doet. Per merk kunnen de maten verschillen. De juiste maat dragen helpt al een stuk in het draagcomfort. Hoe herken je dat je een maat te klein draagt? Deze shorts knellen alles af, de pijpjes kruipen omhoog en zullen zeer snel slijten.

juiste maat boxers

Kies de juiste stof

En als laatste is ook nog de stofsamenstelling van je ondergoed erg belangrijk. De meeste mannen hebben wel een voorkeur voor een bepaalde stof. Maar wat zijn nu de voor- en nadelen van elke stof en welke is het meest geschikt voor jou?

  • Microfiber ondergoed heeft een bijzondere structuur, waardoor ze je lichaam droog kunnen houden na inspanning of bij hoge temperaturen. Tevens blijft het materiaal langer goed en is het kleurvast, waardoor de kleur van je boxers ook na een aantal wasbeurten zeer mooi blijft. Dit ondergoed is vooral geschikt voor de sporters onder ons en voor mannen die snel zweten.
  • Katoenen ondergoed is misschien wel het meest populair. De stofsamenstelling van katoen zorgt ervoor dat vocht goed wordt opgenomen. Daardoor is ook dit ondergoed geschikt voor sporters. Kies bij voorkeur voor stretch katoen als je regelmatig meemaakt dat je ‘gewone’ katoenen onderbroeken snel gaan lubberen. Nadeel van katoen? De kleuren vervagen erg snel in de wasmachine.

Geef een reactie

Inline
Inline