EchtemannenMannenzaken

Thuiswerkplek inrichten. Wat zijn de essentials?

Het nieuwe werken, beter bekend als thuiswerken blijft maar groeien. Werkgevers beginnen massaal te geloven in het thuiswerken en tolereren het steeds meer. Hoe richt je nou een ideale thuiswerkplek waar jij bakken met werk kunt verzetten?

Arbotechnisch

Compleet ingerichte werkplekken zijn een uitzondering bij de thuiswerkers. Vaak wordt er aan een te lage keukentafel met oncomfortabele stoel gewerkt. Waar je werkgever zich op kantoor moet houden aan de werkplaatsnormen volgens de Arbowetgeving ben jij vrij om je eigen werkplek in te richten. Toch is die wetgeving niet voor niets opgesteld en raden we je aan om deze wetgeving thuis ook na te leven. Kies daarom een bureaustoel die je naar jouw wens aan kunt passen, ook een in hoogte verstelbaar bureau is geen overbodige luxe.

Kies de juiste kleur

Houd je van een kleurtje op de muur? Kies dan wel een kleur die geen invloed heeft op je concentratie of emotie. Lichte kleuren als aquablauw en schelpwit creëren niet alleen een ruimer effect, ook kun je je concentratie er langer door vasthouden.

thuiswerkplek inrichten

Frisse lucht

Kamp je na een lang dag werken kamp je met barstende hoofdpijn? De oplossing is niet ingewikkeld. Vaak komt die hoofdpijn door een zuurstofgebrek op je werkplek. (Kamer)planten zijn hier dé oplossing voor. Planten zetten namelijk CO2 om in zuurstof waardoor er een aangenaam werkklimaat ontwikkeld wordt. Ook bestaan er luchtzuiverende planten. Onze favoriet? De Goudpalm, deze zuivert giftige stoffen die uit je printer komen uit de lucht. Ideaal voor een thuiswerkkamer!

Lichtinval

Een donkere ruimte zorgt voor een slaperig effect wat je als thuiswerker wilt voorkomen. Wil je je concentratie een volledige werkdag vasthouden? Zorg dan dat je voldoende lichtinval hebt. Je zult nu vast denken, dan hang ik gewoon geen zonwering binnen op. Dat heb je mis. Denk eens aan je buurjongetje die 5 keer per dag met zijn vriendjes langs komt lopen, daar wil je niet door gestoord worden toch? Houten lamellen zijn de oplossing, hiermee kun jij zelf de lichtinval bepalen en ben je ook nog eens de baas over je eigen privacy. Plissegordijnen met een top down bottum up systeem staan op een goede tweede plek. Hiermee kun je aan de bovenkant van je raam lichtinval toelaten en aan de onderkant wordt je concentratie niet verstoord!

Kantoor klaar? Thuiswerken maar!

 

Geef een reactie

Inline
Inline