AlgemeenEchtemannen

Thuis een etentje organiseren voor je vrienden zonder stress: tips en suggesties!

Eindelijk mag en kan er weer meer gedurende deze Corona pandemie. Zo ook het ontvangen van meer mensen in huis. Hoog tijd dus om je vrienden weer eens uit te nodigen en (uiteraard geheel coronaproof) samen lekker te tafelen. Maar wat zet je op tafel? Je zit er immers niet op te wachten om de gehele avond in de keuken te staan. Zeker nu er nog enorm veel bij te praten is. Daarom hier enkele tips om niet alleen een etentje zonder stress te organiseren, maar ook om binnen no-time iets heerlijks op tafel te zetten én ondertussen gewoon te kunnen blijven praten met je vrienden. 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Een goede voorbereiding is het halve werk. Begin daarom met het doen van inkopen. Vergeet natuurlijk ook het Belgisches bier en een goede Madiran wijn voor bij het eten niet. Als de boodschappen al in huis zijn, dan hoef je er op de dag van het etentje zelf in elk geval niet meer uit om iets te halen. Dat kost alleen maar onnodig extra veel tijd. 

Voordat je een heel menu opstelt en wellicht zelfs al de boodschappen in huis hebt, is het tevens belangrijk om na te gaan of er ook gasten zijn die een allergie hebben. Je wil natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan. Je zit niet te wachten op een ritje naar de Spoedeisende Hulp of een vriend die eenvoudigweg niet mee kan eten. 

Denk er ook eens over na of een etentje in Amerikaanse stijl iets voor jullie is. Hierbij brengt iedereen zelf een gerecht mee, waardoor jullie uiteindelijk een heel buffet kunnen samenstellen. Communicatie is hierbij wel essentieel, want voordat je het weet heb je allemaal dezelfde gerechten staan. Wel een leuke manier om jou wat verlichting te bieden en om allemaal de steentje bij te dragen aan het etentje. 

Wat gaan we eten? 

Dan is het natuurlijk nog belangrijk om te bepalen wat er precies gegeten wordt. Het is in elk geval belangrijk dat je voor gerechten kiest die van tevoren gemaakt kunnen worden en eventueel enkel nog in de oven gezet moeten worden. Dat betekent dat je de hele avond lekker bij je vrienden kan zijn en niet telkens in de keuken bezig bent. 

Kies het liefst voor safe met recepten die je al eens eerder hebt gemaakt. Experimenteren is leuk, maar niet als je met een heel stel vrienden zit en er straks niets op tafel komt te staan. Handige recepten om te gebruiken tijdens een dergelijk avondje zijn bijvoorbeeld soep, pasta, hartige taart, curry of een stoofschotel. 

Geen zin om in de keuken te staan of bang dat dit zal uitdraaien tot een fiasco? Dan is online eten bestellen ook nog altijd een goed idee. Kies dan natuurlijk niet voor een afhaalmenu bij de plaatselijke frituur, maar ga eens voor iets culinairs of een bijzondere wereldkeuken. Laat je bijvoorbeeld verrassen met een groot assortiment aan Indiase hapjes. Vergeet deze bij binnenkomst niet over te scheppen in mooie schalen. Zo ziet het er een stuk professioneler uit, dan wanneer je simpelweg plastic bakken op tafel zet. 

Geef een reactie

Inline
Inline