EchtemannenMannenzaken

Thuis boksen? Kinderspel

Een sport kiezen is niet altijd zo eenvoudig. Wil je een ruwe sport beoefenen of toch eerder iets rustig? Deze vraag moet je jezelf eerst stellen. Als je uiteindelijk de keuze gemaakt heb over welke sport het zal worden, is er nog een andere vraag die op de voorgrond treedt namelijk: ga je deze sport thuis beoefenen of in een sportschool? Van veel sporten denkt men dat ze enkel in een sportschool te beoefenen zijn, maar dit is zeker niet altijd het geval. Neem nu een sport zoals kickboksen. Het is echt niet zo moeilijk om een kamer of plaats in je huis om te toveren tot een echte boksruimte.

Waar moet je beginnen?

Beginnen doe je bij het begin. Voor je begint met een zaal in te richten of materiaal aan te kopen, is het belangrijk na te gaan wáár je je boksruimte wil inrichten. Ga je dit doen in een aparte kamer in je huis? Of in een hoekje in de living? Eigenlijk maakt het niet uit waar je wil gaan boksen. Met puzzelmatten op de grond, creëer je in een mum van tijd een zachte ondergrond om te kunnen boksen. Deze puzzelmatten zijn ook veilig om op te vallen. Ze vangen de klap op en zorgen er voor dat je je niet kan bezeren. Kortom: puzzelmatten zijn onmisbaar.

puzzelmat

Boksuitrusting?

Onvermijdelijk en ongetwijfeld is het eerste waar je bij boksen aan denkt, de bokshandschoenen. Bokshandschoenen zijn uiteraard onmisbaar bij het kickboksen. Ze vormen de basis van de boksuitrusting. De maat van bokshandschoen die je nodig hebt, is afhankelijk van je gewicht. Iemand die bijvoorbeeld tussen de 75 kg en 85 kg weegt, heeft bokshandschoen maat 16 Oz. Naast de bokshandschoenen, draagt men soms ook handwraps. Dit zijn een soort handschoenen zonder vingers die onder de bokshandschoenen worden gedragen. Een bitje, om je tanden en kaken te beschermen is ook een must tijdens het boksen. Als je alleen kickbokst, is dit minder noodzakelijk maar van zodra je bokst met een tegenstander, kan je dit best gebruiken. Ten slotte is een bandage, een must. Dit ter bescherming van de polsen.

Boksmateriaal: bokszakken

Een hangende, zware bokszak is ideaal om krachttraining te doen. De lengte van zo’n bokszak varieert tussen de 1.20 meter en 1.80 meter. Je neemt best een lange bokszak wanneer je ook traptechnieken wil uitproberen. De lange bokszak is ook ideaal om je evenwicht te oefenen. Als je geen beenoefeningen wil doen, kan je best een speedbag gebruiken. Net zoals een hangende bokszak, wordt de speedbag opgehangen. Hij is ideaal om je handsnelheid en coördinatie te oefenen. Ten slotte is er ook een staande boksbal. Deze wordt gebruikt wanneer er geen mogelijkheid is om een bokszak op te hangen. Let er bij een staande boksbal op dat de voet zwaar genoeg is zodat hij niet omvalt tijdens het gebruik.

bokszakken
Een extraatje: gewichten en co

Naast de bokszakken en de boksuitrusting, is het ook goed om enkele andere spullen in huis te hebben die je spieren versterken. Een springtouw is bijvoorbeeld erg handig om jezelf te trainen. Het is ideaal om je uithoudingsvermogen te doen toenemen. Daarnaast kan je ook oefenen met gewichten om je spieren te versterken en krachttrainingen te doen. Met eenvoudige push-ups en sit-ups kom je ook al heel erg ver.

Geef een reactie

Inline
Inline