EchtemannenGadgets & cedeausMannenzaken

Tennis voor beginners: 5 handige tips

Sporten en een gezond lichaam gaan vaak hand in hand. Tennis is een sport die door veel mannen beoefend wordt. Denk jij er over na om binnenkort je slag te slaan op de tennisbaan? Wil je snel je conditie verhogen en in het nieuwe jaar werken aan een  gezond lichaam? Neem dan de volgende 5 tips van harte!

1. Neem tennisles

De eerste gouden tip is het nemen van tennisles. Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar toch geloven veel mannen dat ze dit wel ‘even’ kunnen. Vaak zie je dat ze alles over tennis lezen en zich vervolgens vol goede moed op de tennisbaan vergeven om daarna enorm teleurgesteld te worden. Niets kan je beter voorbereiden dan het krijgen van handige tips & tricks door een ervaren tennisleraar. Bij grote clubs wordt je vaak ingedeeld in meerdere groepen. Je wordt ingedeeld op basis van ervaring en expertise. Zo ervaar je geen moeite om de rest van de groep bij te benen en is het gemakkelijker om wat van elkaar op te steken. Vaak starten tennislessen voor beginners in het nieuwe seizoen, dit is meestal rond het voorjaar. Vraag informatie bij een plaatselijke tennisclub, zo weet je precies wanneer je je moet inschrijven.

tennis beginners

2. Gewoon doen!

Twijfel je nog steeds na het lezen van allerlei informatie over tennis? Niet denken, gewoon doen is ons motto! Je komt er niet door enkel te lezen. Als je nieuwsgierigheid is gewekt en je toe bent aan iets nieuws, is het verstandig om de stap gewoon te wagen. Je ziet vervolgens wel waar je uitkomt. Misschien is het wat voor jou, misschien niet. Als je de sprong niet waagt, zal je hier nooit achter komen.

tennissen man

3. Zoek motivatie bij vrienden of kennissen

Zijn er mensen in je directe omgeving die dol zijn op tennis of ook graag willen beginnen? Schrijf je dan samen in bij de plaatselijke tennisclub. Het is niet alleen veel gezelliger om samen te sporten, maar het geeft je ook nog eens extra motivatie op dagen dat je eigenlijk geen zin hebt. Al het begin is moeilijk, zo ook met tennis. Met een goede dosis humor en gezelligheid maak je het een stuk gemakkelijker voor jezelf.

4. Lees de spelregels door

Ga je binnenkort van start? Lees dan vooraf eerst goed de spelregels door. Deze hoef je uiteraard niet uit je hoofd te weten, maar het komt wel van pas om een training of wedstrijd beter te volgen. Het geeft niet als je soms fouten maakt. Al doende leert men.

spelregels tennis

5. Observeer andere tennissers

Door andere tennissers te observeren, vergroot jij je kennis. Bedenk bij elke slag hoe jij dit zou aanpakken en hoe de speler hierop reageert. Alleen zo kun je meer informatie vergaren door het spel van iemand anders. Let vooral op de beweging van de racket, dit vertelt je veel over de speelwijze en de techniek van die persoon. Soms is het mogelijk om bij hogere groepen te kijken. Hierdoor kan je veel ervaring en kennis opdoen. Zorg er wel voor dat je nooit in de weg staat om geërgerde blikken te voorkomen

Geef een reactie

Inline
Inline