EchtemannenMannenzaken

Sterretje in voorruit?

Een sterretje in de voorruit is vervelend vanwege van verschillende redenen. In eerste instantie spreekt het namelijk voor zich dat het er helemaal niet uitziet. Je hebt ongetwijfeld een flink bedrag betaald voor je auto waardoor het vanzelfsprekend is dat deze er steeds zo mooi mogelijk uit moet zien. Een sterretje in je voorruit doet de uitstraling van een auto jammer genoeg geen goed en dan hebben we het nog niet over de gevaren die dit met zich mee kan brengen. Heb je te maken met een sterretje in de voorruit van je auto en wil je deze graag laten herstellen op een echt voordelige manier? In dat geval is het zeker de moeite waard om even de verschillende mogelijkheden te bekijken.

Wat maakt gelaagd glas normaal zo duur?

Veel mensen verbazen zich er over dat schade door steenslag er niet voor zorgt dat de voorruit daadwerkelijk breekt. Bij ruitschade zal hooguit een barst of een sterretje in de voorruit verschijnen. Dit is meteen de reden waarom het aanschaffen van een voorruit altijd meer kost in vergelijking met een zijruit of een achterruit. Een voorruit van een auto is namelijk altijd gemaakt van gelaagd glas. Dit glas bestaat uit twee glaslagen met daar tussenin een laag PVB folie. Tijdens de productie wordt dit type glas zeer snel verhit om vervolgens langzaam af te laten koelen. Dit zorgt er voor dat er een bijzondere sterkte ontstaat. Dit in combinatie met de dubbelzijdig klevende laag PVB folie zorgt er voor dat het glas bij ruitschade niet in ontelbare stukjes uit elkaar zal spatten.

Sterretje in voorruit oplossen met een nieuwe voorruit

Indien je te maken hebt met een sterretje in de voorruit is het altijd interessant om deze zo snel mogelijk te laten verhelpen. Veel mensen wachten hier echter te lang mee omdat ze zich er niet bewust van zijn dat een sterretje kan doorscheuren of omdat het financieel niet goed uitkomt om de ruitschade te laten repareren. Als het sterretje in de voorruit is doorgescheurd kom je niet onder een nieuwe voorruit uit. Dit kost per definitie meer dan een ruitreparatie, maar gelukkig zijn de kosten voor een nieuwe voorruit nog enigszins te beperken. Door te kiezen voor een after market voorruit kan je flink op de prijs besparen. Het enige verschil met een originele autoruit is dat er geen merklogo op de ruit geprint is, maar wees eerlijk, hoe vaak kijk je naar een logo dat in de hoek zit verwerkt? Waarschijnlijk nooit.

nieuw voorruit plaatsen

Welk risico heeft een sterretje in voorruit voor de APK?

Helaas komt het te vaak voor dat autogarages of autoruitherstellers je verkeerd informeren wanneer je vraagt of een beschadigde voorruit reden is om de auto af te keuren voor de APK. Een kapotte voorruit is niet altijd een reden om de auto voor de APK af te keuren. Om te bepalen of een sterretje in je voorruit een probleem kan vormen voor de periodieke keuring moet er worden gekeken naar de plaats waar de ruitschade zit. Bevindt het sterretje zich bijvoorbeeld in of buiten het gezichtsveld van de bestuurder? Zit het sterretje in het gezichtsveld? Dan is de kans inderdaad groot dat je auto voor de APK wordt afgekeurd. Is er sprake van een sterretje in één van de uithoeken van de voorruit? Dan hoeft er niet te worden gevreesd voor een afgekeurde auto en kan je er in principe mee blijven rondrijden, al wordt dit uiteraard niet aangeraden.

ster voorruit

Sterretje in voorruit laten herstellen door Autoglas Concurrent

Een sterretje in de voorruit laten herstellen door de autoruit te vervangen hoeft helemaal geen handenvol geld te kosten, in tegendeel. De prijs van een nieuwe voorruit bij Autoglas Concurrent is opvallend voordelig. Als je de voorruit vervangen wilt hebben bij jou voor de deur kan je zelfs een beroep doen op één van de FOCWA gecertificeerde partners waarmee ze samenwerken. Deze vakmannen beschikken over alle nodige ervaring en expertise om er voor te zorgen dat je voorruit zeer professioneel wordt vervangen. Ben je te laat met het laten repareren van het sterretje in de voorruit en is deze doorgescheurd tot een grote barst? Neem dan voor het voordelig verhelpen van de ruitschade contact op met Autoglas Concurrent!

 

 

 

Geef een reactie

Inline
Inline