EchtemannenMannenzaken

Stap dit jaar nog over op duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ondernemers kiezen voor duurzame energie. Hiermee bedoelen we energie die op een milieuvriendelijke wijze is geproduceerd. Groene energie wordt opgewekt door natuurlijke bronnen te gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zonne- en windenergie. De overheid stimuleert de overstap naar duurzaam opgewekte energie. Maar wat betekent dit voor ons land? Waarom is het belangrijk om dit jaar nog over te stappen op duurzame energie? Wat betekent dit voor je portemonnee? Op al deze vragen en meer geven we antwoord in dit artikel.

Fossiele brandstoffen raken uitgeput

Waarom is het noodzakelijk dat we massaal op groene stroom en gas overstappen? Het antwoord is eigenlijk simpel: we hebben later geen keus meer. Fossiele brandstoffen raken uitgeput. We hebben al onze voorzieningen verbruikt. Het winnen van aardgas is binnenkort niet meer mogelijk. Bovendien pleit de Europese Unie voor duurzame energie. Dit vraagstuk wordt ook door de Nederlandse overheid opgepikt. Zij stimuleren de bevolking om voor duurzame energie te kiezen. Energie die door natuurlijke bronnen wordt opgewekt. Tot die tijd buigen zij hun hoofd over een aantal belangrijke kwesties Zo is het nog niet mogelijk om groene energie een langere periode op te slaan. Hiervoor moet een oplossing komen om op de lange termijn iedereen van groene stroom te voorzien.

Stap dit jaar nog over op duurzame energie

Voordelen van duurzame energie

Ondanks dat we allemaal op de hoogte zijn van de energietransitie, zien we nog steeds dat veel mensen van grijze energie gebruik maken. Waarom is dit eigenlijk? Veel heeft te maken met het imago van duurzame energie. Zo hebben we dikwijls gezien dat groene energie als ‘duur’ bestempeld wordt. Dit is tegenwoordig echter niet meer het geval. Door middel van subsidies en belastingen probeert de overheid de consument te stimuleren om voor duurzame energie te kiezen. Duurder dan grijze energie is het dan ook niet meer. Sterker nog: vaak ben je voordeliger uit als je voor groene energie kiest. Daarnaast profiteer je van nog veel meer andere voordelen. Wij zetten ze voor jou op een rijtje:

  • Met duurzame energie draag jij bij aan een beter milieu. Zo verzeker je de toekomst voor de volgende generaties. Zeg nou zelf: wil jij niet ook dat deze wereld mooi blijft voor onze kinderen en (achter)kleinkinderen?
  • Op de lange termijn moeten we allemaal overstappen op duurzame energie. Door deze overstap nu al te maken, ben je alvast voorbereid op de toekomst. Maak gebruik van een online vergelijker om bij de voordeligste groene energieleverancier een contract af te sluiten.
  • Duurzame bronnen raken nooit uitgeput. Zon, wind en water zullen altijd blijven bestaan, waardoor deze bronnen voor iedereen toegankelijk blijven. Daarnaast kunnen er zelfvoorzienende maatregelen genomen worden om altijd van ‘gratis’ energie te profiteren.
  • Als je profiteert van zelfvoorzienende maatregelen, is het mogelijk om een gedeelte van de opgewekte energie terug te leveren aan het energiebedrijf. Die opbrengst wordt vervolgens verrekend met het verbruik. Wanneer de zon tijdens de zomermaanden uitbundig schijnt, kan je zo alvast een hoop besparen voordat de winter aanbreekt en de hoeveelheid zonne-energie terugvalt. Zo bespaar je veel geld. Bovendien kan je zo groene energie aan andere huishoudens leveren, zelfs als zij zelf geen energie opwekken.

Geef een reactie

Inline
Inline