EchtemannenMannenzaken

Sportschoenen kopen, zo kies je voor elke sport de juiste schoenen!

Goede schoenen zijn ontzettend belangrijk in het dagelijks leven. Je moet immers nog veel langer met je voeten doen en met de juiste schoenen geef jij ze de bescherming die ze nodig hebben én ondersteun je je lichaam. Maar hoe zit dat bij het beoefenen van een sport? Iedereen heeft wel eens een rondje gerend op blote voeten of is binnenshuis met blote voeten wezen voetballen. Als je echter op professioneel wijze een sport wil beoefenen, kunnen goede schoenen niet ontbreken.

Wanneer je een schoenenwinkel binnenstapt zal het je vast direct opvallen dat er ontzettend veel verschillende soorten sportschoenen verkrijgbaar zijn. De voorkeur gaat natuurlijk uit naar een schoen die bij jouw sport past. De eisen die gesteld worden aan de schoenen zijn immers per sport anders, net zoals de belasting van de voeten. Aan voetbalschoenen worden bijvoorbeeld andere eisen gesteld dan aan hardloopschoenen heren. De belasting is immers anders. Wil jij nieuwe sportschoenen kopen? Met de volgende tips kies jij eenvoudig voor elke sport de juiste schoenen!

Waarom kiezen voor goede sportschoenen?

Elke sport kent zijn eigen risico op blessures. Daarom worden er aan iedere sportschoenen ook andere eisen gesteld. Maar waarom kan je niet gewoon op je favoriete paar sneakers gaan hardlopen? Niemand die je hierbij tegenhoudt.

Om die vraag te beantwoorden is het eerst belangrijk om jezelf af te vragen hoeveel je voeten op dit moment al belast worden. Sta eens stil bij hoeveel uren je per dag loopt. Je voeten hebben in het alledaagse leven al een zware taak. Bij iedere stap die je in het dagelijkse leven zet, wordt de voet met ongeveer 1,3 keer het lichaamsgewicht belast. Bij de meeste sporten kan die belasting enorm toenemen. Goede sportschoenen ondersteunen de voeten. Hierdoor voorkom je blessures aan de voet en het lichaam.

Waarom kiezen voor goede sportschoenen

Verschillende soorten sportschoenen

Er zijn enorm veel verschillende sportschoenen op de markt verkrijgbaar. Allemaal gericht op het voorkomen van blessures bij bepaalde sporten. Wij zetten de meest voorkomende sportschoenen op een rijtje.

Hardloopschoenen

Tijdens het hardlopen worden de voeten flink belast. Doordat er telkens dezelfde bewegingen wordt gemaakt, is het van belang dat de schoen hierop afgesteld is. Hierbij is vooral de pasvorm en de maat van essentieel belang. Als je hardloopschoenen aan wilt schaffen, raden wij aan om naar een professionele winkel te gaan. Er zijn zelfs winkels waarbij ze jouw manier van hardlopen analyseren en zo de perfecte schoen kunnen aanmeten. Hierdoor is de belasting van jouw voeten en lichaam veel minder groot.

Tennisschoenen

Bij het kiezen van tennisschoenen heren moet er allereerst gekeken worden of je binnen of buiten tennist. In een sportzaal worden er soms bepaalde eisen gesteld aan schoeisel om de ondergrond mooi te houden. Hou hier dan ook rekening mee. Over het algemeen geldt dat een stroeve ondergrond om een gladde zool vraagt. Bij tennisschoenen die buiten worden gebruikt is een grof profiel vaak fijner, omdat je zo meer grip hebt.

Voetbalschoenen

Opvallend bij voetbalschoenen zijn natuurlijk de welbekende noppen onder de zolen. Deze zijn noodzakelijk om goed op een grasveld te kunnen spelen. Als je veel op kunstgras speelt, ben je helaas wel genoodzaakt om andere voetbalschoenen te kopen.

Geef een reactie

Inline
Inline