Algemeen

Sporten met jouw e-bike

De winterkilo’s zijn er inmiddels weer aangevlogen. Al die lekkere zoetigheden, diners en andere versnaperingen hebben er weer voor gezorgd dat het tijd is om weer te sporten. Niet iedereen wordt blij van sporten of is gemotiveerd genoeg om zichzelf naar de sportschool te slepen. Gelukkig hoeft dat ook niet! Meer bewegen is makkelijker dan je denkt én dichterbij dan je denkt. Geen muffe sportschool, maar gewoon lekker naar buiten met de benenwagen of jouw e-bike. Met deze laagdrempelige work-out zorg jij ervoor dat je binnen no-time weer van jouw winterkilo’s af bent.

Langzaam het sporten opbouwen

Wanneer je er even tussenuit bent geweest met sporten is het belangrijk dat je rustig aan begint met het opbouwen van je conditie. Je bent er tenslotte wel eventjes tussenuit geweest, dus het is niet gek dat je snel vermoeid bent. Er zijn meerdere dingen die mogelijk zijn om weer te beginnen met sporten. Ga bijvoorbeeld eens een avondwandeling maken. Wanneer je de hele dag op kantoor hebt gezeten is een wandeling van 30 minuten in de avond zeker een aanrader, even lekker je hoofd leeg maken en bewegen tegelijkertijd. Daarnaast is fietsen erg goed voor je! En met een e-bike wordt het helemaal een genot om te fietsen. Tijdens het fietsen op een elektrische fiets ervaar jij namelijk de nodige hulp tijdens het fietsen. Dit zorgt ervoor dat je het langer kan volhouden op de fiets, maar toch actief bezig bent.

Het aanschaffen van een e-bike

Bij het aanschaffen van een elektrische fiets heb je heel veel mogelijkheden. Er zijn namelijk verschillende typen waar je naar kan kijken. Hierbij zit het verschil met name in de motor die op de elektrische fiets zit. Je hebt de mogelijkheid voor een middenmotor, achterwielmotor of een voorwielmotor. Bij elke soort motor zitten weer andere voordelen die passen bij jouw voorkeuren voor een een nieuwe fiets. Maak van tevoren altijd een proefrit op verschillende e-bikes, zodat je de onderlinge verschillen het beste kunt vergelijken. Bij een e-bike specialist kan je in alle rust proeffietsen en informatie inwinnen. Ideaal dus, want dan kun je meteen aanvoelen of dit de beste fiets voor jou is! Je wilt immers wel een fiets die jouw makkelijk helpt bij het verliezen van jouw winterkilo’s en het terugbrengen van je conditie.

Voor je het weet ben je dus niet alleen voorzien van een mooie e-bike, maar ook weer een goede conditie. Wie weet fiets jij dan wel het hele jaar door naar je werk toe. Dit bespaart je ook nog eens een hoop kosten voor een dure sportschool.

 

Geef een reactie

Inline
Inline