EchtemannenMannenzaken

Snel je rijbewijs halen: zo doe je dat!

In Nederland hoort het bijna bij je opvoeding om je rijbewijs direct te halen zodra je een bepaalde leeftijd bereikt. In sommige gevallen loopt dat echter niet zo als je zou willen. Misschien heb je het al eens geprobeerd, maar leek het je niet te lukken om te slagen voor je rijexamen of waren er gewoon onvoldoende financiële middelen om je rijbewijs te financieren. Nu is het eindelijk zover: je hebt besloten voor je rijbewijs te gaan, het theorieboek auto ligt al in de kast en de lessen zijn gestart. En nu haal je hem ook echt! We willen allemaal het liefst zo snel mogelijk dat roze kaartje in ons bezit hebben, maar zijn er ook manieren om dit proces te versnellen? Wij hebben de beste tips voor jou op een rijtje gezet.

Een kritische zoektocht naar de perfecte rijschool

Heb je nog steeds niet de perfecte rijschool voor jou gevonden? Begin dan aan een kritische zoektocht en zoek alle rijscholen bij jou in de buurt op. Vraag ook aan je vrienden en familieleden naar ervaringen, misschien hebben zij wel een hele goede rijschool voor jou! Bedenk wel dat iedereen iets anders zoekt in een rij-instructeur. Maakt het jou niet uit met wie jij in de auto stapt? Dan is een grote rijschool geen probleem. Vind je het fijner om telkens met dezelfde instructeur te rijden? Ga dan voor een particuliere rijschool. Zoek voordat je deze rijschool benadert eerst verschillende recensies op.

rijschool

Haal je theorie-examen

Zorg er altijd voor dat je je theorie-examen op korte termijn haalt. Zonder theoriecertificaat kan je wel gewoon je lessen blijven volgen, maar is het niet mogelijk om deel te nemen aan het rijexamen. Het zou natuurlijk hartstikke zonde zijn als het proces wordt vertraagd doordat je nog geen theoriecertificaat op zak hebt. Ga hier niet al te nonchalant mee om. Veel mensen onderschatten het theorie-examen tegenwoordig en daardoor is het slagingspercentage niet al te hoog. Bereid je goed voor met je theorieboek auto en maak de opdrachten en examens die hierin staan. Tip: je kan ook online proefexamens maken.

Laat niet al te lange tijd tussen de lessen zitten

Bij alles in het leven geldt: ‘practice makes perfect’. Door te oefenen kan je iets perfect onder de knie krijgen, maar dat betekent wel dat je moet blijven leren. Sommige mensen maken de fout om af en toe een ‘lesje’ te volgen. Meestal als ze weer even extra geld hebben gooien ze er een lesje tegenaan. Dit is hartstikke fout! Natuurlijk verleer je autorijden niet snel, maar zeker in het begin is het juist belangrijk dat je op regelmatige basis blijft rijden. Denk aan 1 a 2 keer per week. Zorg dat je eerst voldoende budget hebt om dit ook daadwerkelijk te kunnen realiseren, alvorens je begint met je rijlessen. Anders kan het opeens wel heel erg lang duren en is het juist weggegooid geld.

Doe een CBR tussentijdse toets

Het is mogelijk om een vrijstelling te krijgen op je bijzondere verrichtingen als je een voldoende haalt op deze onderdelen tijdens de tussentijdse toets van het CBR. Dit kan je eigenlijk zien als een proefexamen en je mag zeker fouten maken. Een tussentijdse toets is niet verplicht, maar zeker aan te raden als je eens wilt weten hoe zo’n rijexamen nou eigenlijk in zijn werk gaat.

Geef een reactie

Inline
Inline