EchtemannenMannenzaken

Sneeuwklokjes

Sneeuwklokjes, we hebben het niet over de sneeuw maar over de prachtige witte bloemen die je in de tuin kunt zetten. Deze sneeuwklokjes worden normaal gesproken in het voorjaar geplant in de tuin. Het zijn bloemen die toch wel echt de natuur uitstralen, de helder witte kleur maakt het een mooi bloemetje om te zin. In dit artikel zullen we gaan kijken wat deze bloem nu precies is en wat jij moet doen om deze sneeuwklokjes ook goed in de tuin te planten. Lees snel verder om er achter te komen hoe jij ook jouw tuin wat kunt opfleuren!

De sneeuwklokjes – eigenschappen

De sneeuwklokjes, ook wel de Galanthus nivalis, worden in het najaar in de grond gestoken. Echter is het zo dat je de eerste bloemen al aan het einde van de winter kan zien. Dit zorgt er dan ook voor dat de tuin toch nog een leuke uitstraling krijgt, zonder dat de rest van de bloemen in bloei hoeven te staan. De sneeuwklokjes kunnen zonder problemen in de schaduw groeien, voor mensen die hun tuin aan de schaduwkant van de woning hebben liggen is dit dus geen enkel probleem. Vaak zien we deze bloemetjes in het bos, hier groeien ze dan ook echt in vrij grote velden.

De pollen van de plant zullen steeds iets groter worden, hierdoor is het makkelijk om ze te delen. Wanneer je dit jaar met een paar pollen doet dan heb je overal in de tuin deze prachtige bloemen staan. Strooi ze natuurlijk niet overal neer, dit zou wel een beetje eentonig worden. Er zijn diverse soorten sneeuwklokjes. Een van de bekendste soorten bevat bloemen die vrij dik gevuld zijn, hierdoor gaan de buitenste blaadjes naar buiten staan. Het wordt ook wel eens vergeleken met een rok en een petticoat. Deze bloemen blijven lang mooi, dit is dan ook de reden dat de meeste mensen kiezen voor deze soort.

sneeuwklokjes planten

De plant verzorgen

Voor deze plant is het belangrijk dat je de pollen voorzichtig rooit. Trek de bollen los van elkaar en plant ze vervolgens in kleine groepjes. Dit maakt het mogelijk om heel de tuin te voorzien van deze prachtige bloemen. Je kunt de bloemen extra bemesten, op die manier zullen ze extra goed gaan groeien. Laat het blad staan tot het loof helemaal is gestorven. Los van deze paar tips is het niet echt nodig om iets aan de bloemen te doen. Door het feit dat je in het najaar gaat planten zal hij al genoeg water krijgen. Zon is dus niet nodig voor deze plant, dit scheelt al een hele hoop moeite.

De sneeuwklokjes zijn zeer mooie bloempjes die je in de tuin kunt zetten die groeien in de periodes waarin andere planten juist terugtrekken. Door deze dan ook in het najaar te planten kan je jouw tuin altijd mooi onderhouden, het is namelijk toch een beetje kaal in de herfst. Je kunt deze bloem overigens ook combineren met andere soorten. Door dit te doen kan je een volledig kleurenpalet krijgen in jouw tuin.

Geef een reactie

Inline
Inline