EchtemannenGadgets & cedeausMannenzaken

Smartphone kopen: waar moet ik op letten?

Ieder jaar verschijnen er weer tientallen verschillende soorten smartphones op de markt. Door dit grote aanbod is een keuze maken ontzettend lastig. Om die reden is het belangrijk dat je precies weet waar je op moet letten als je een smartphone wilt aanschaffen. Hieronder leggen we precies uit waar je rekening mee moet houden en hoe je de juiste keuze maakt.

Wat vind jij belangrijk?

Allereerst is het belangrijk om te bedenken wat van belang is voor jouw smartphone. Ben je iemand die veel tijd doorbrengt aan het water en over een sterke smartphone wilt beschikken? Of wil je de smartphone voornamelijk gebruiken voor het maken van foto’s of filmpjes? Door die informatie voor jezelf in kaart te brengen is het maken van een juiste beslissing een stuk gemakkelijker. Doe eventueel research online naar de verschillende mogelijkheden of ga langs bij een telefoonwinkel voor het verkrijgen van meer informatie.

telefoon kopen

Foto’s en filmpjes zijn belangrijk

Tegenwoordig zijn er nog maar weinig mensen die naast hun telefoon ook een fotocamera gebruiken. Je smartphone is immers altijd binnen je bereik als je een mooie gebeurtenis op plaat vast wilt leggen. Toch zit er wel een verschil in de kwaliteit van de camera’s. Als je jouw smartphone wilt gebruiken om heugelijke momenten vast te leggen is het belangrijk dat deze aan bepaalde eisen voldoet. Waar moet je op letten als foto’s en filmpjes maken ontzettend belangrijk is voor jou?

  • Over hoeveel opslagcapaciteit beschikt de smartphone? Als je veel foto’s en filmpjes wilt maken is het belangrijk dat deze over minimaal 32 GB beschikt.
  • Regel een goede bescherming voor de telefoon. Dit is uiteraard voor iedere smartphone belangrijk, maar helemaal als je deze wilt gebruiken voor het maken van foto’s. Het zou immers vervelend zijn als je dankzij een dikke barst in het ruitje niet meer kan zien wat voor foto’s je maakt. Schaf screen protectors aan of ga voor een kwalitatief hoesje om jouw dierbaarste bezit te beschermen.
  • Beeldstabilisatie ondersteuning: het kan best lastig zijn om je smartphone zo stabiel mogelijk te houden. Iedere trilling kan resulteren in een wazige foto. Dankzij beeldstabilisatie ondersteuning is dit probleem verleden tijd en gaat de kwaliteit van de foto’s er flink op vooruit.

filmen camara

Waterdichte smartphone: kan dat?

Er zijn mensen die door hun beroep of sport veel in aanraking komen met water of vochtige omstandigheden. Hierdoor is het risico op waterschade groot bij hun smartphone. Hartstikke zonde natuurlijk! In dat geval is het belangrijk om op zoek te gaan naar een smartphone die goed bestand is tegen vocht of hoge luchtvochtigheid. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg fabrikanten die hun smartphone in een waterdicht jasje steken. Hierdoor hoef je niet meer in angst te leven als je wat uren in het zwembad doorbrengt of als je in een hevige regenbui een telefoontje pleegt.

Tip: er zijn ook speciale waterdichte hoesjes op de markt. Deze geven je smartphone extra bescherming bij vochtige omstandigheden. Bedenk goed dat enkel een iPhone x  screenprotector hierbij niet voldoende is. Als je waterdichte omstandigheden wilt creëren is het belangrijk om een kwalitatief hoesje en waterdichte smartphone aan te schaffen. Alleen dan zorg je ervoor dat je het risico op waterschade tot het minimum beperkt.

screenprotector iphone x

Geef een reactie

Inline
Inline