EchtemannenMannenzaken

Smakelijke tips voor een geslaagde winterbarbecue

Dat de zomer definitief voorbij is en de herfst is aangebroken, hoeft niet te betekenen dat je een van je favoriete hobby’s niet meer kunt uitoefenen. Want barbecueën kan het hele jaar door! Met de juiste buitenkeuken of barbecue, een goede voorbereiding en natuurlijk een aantal overheerlijke gerechten, is een winterbarbecue ook altijd geslaagd. Het genieten van de gezelligheid terwijl je buiten staat met een groep vrienden, is de helft van de sport. In dit blog geven we je een aantal tips en inspireren wij je met makkelijke recepten voor op de barbecue. Loopt het water je al in de mond? Lees dan snel verder.

Geschikte barbecue

Winter-barbecueën is beduidend anders dan grillen in de zomer. Daarom is niet iedere barbecue geschikt om in de winter te gebruiken. Veel barbecues zijn gemaakt van dun materiaal. Daardoor kan de buitentemperatuur de temperatuur in de barbecue eerder beïnvloeden. Als je van plan bent om tijdens de koude maanden vaker op deze manier in de buitenlucht te koken, is het aan te raden om een keramische of dubbelwandige barbecue aan te schaffen. Koude wind krijgt dan geen kans om de temperatuur in de barbecue naar beneden te halen. Ook is het geen overbodige luxe als je nieuwe aanwinst is voorzien van een deksel. Om jouw gerechten gaar te krijgen, komt de warmte die zich onder het deksel opbouwt goed van pas.

All time favourite met een twist

Als je een geschikte barbecue in je tuin hebt geplaatst, kun je gaan bedenken met welke gerechten je aan de slag gaat. Als je er echt een feest van wilt maken, ga je natuurlijk niet voor de geijkte hamburgers en worstjes. Er zijn talloze recepten voor leuke gerechten, sauzen, dips, smeersels en spiesjes, waarmee je alle gasten op je winterbarbecue gegarandeerd weet te imponeren. Het prettige aan barbecueën, is dat je alles van tevoren rustig kunt voorbereiden. Met bijvoorbeeld het recept voor pizza van de barbecue of kip op colablik geef je all time favourites een smaakvolle twist. Je maakt dit gerecht door een hele kip in te smeren met een speciale barbecue rub, een smoked barbecuesaus én een mengsel van ingekookte cola. Daarna zet je de kip op een blikje cola op de barbecue. De binnenkant van de kip wordt tijdens het verwarmen gestoomd door het vocht. Met een bijzonder lekkere kip als resultaat! Door tegelijkertijd aardappels en seizoensgroenten mee te verwarmen onder de kip, maak je in een handomdraai een complete maaltijd.

Goede voorbereiding

Loop je al helemaal warm voor een winterbarbecue? Dan hoef je alleen nog maar boodschappen te doen en een goede plek te bedenken om je barbecue te plaatsen. In het meest gunstige geval geef je die een plek buiten de wind. Om in de winter voor een kerntemperatuur van zo’n 70° Celsius te zorgen, moet je nu eenmaal meer koude overbruggen dan in de zomer. Natuurlijk wil je ook voorkomen dat je barbecue uitwaait. Verder is het handig om te zorgen voor voldoende licht. Alleen een paar windlichten zijn meestal niet voldoende om te kunnen zien of je vlees gaar is. Heb je alle voorbereidingen getroffen? Dan is het alleen nog een kwestie van je stoere schort omknopen en je vrienden uitnodigen. 

Geef een reactie

Inline
Inline