EchtemannenMannenzaken

Slaapkamer op zolder creëren? Plaats een dakkapel!

Is er binnenkort sprake van gezinsuitbreiding? Groei je letterlijk je huis uit, maar ben je niet van plan om te verhuizen? Dan moeten er vaak ruimtebesparende alternatieven overwogen worden. Vaak zien we dat kamers gedeeld worden en dat ieder gezinslid met ruimtegebrek te maken krijgt. De extra verdieping in huis wordt al snel vergeten. Zonde eigenlijk! Een zolder biedt juist extra vierkante meters en kan prima dienen als slaap- of werkkamer. Het is natuurlijk wel begrijpelijk dat je deze verdieping op dit moment niet als zodanig beschouwd. Vaak is er sprake van een schuin dak waardoor (loop)ruimte beperkt is. Deze kan dan toch ook nooit dienen als bruikbare slaapkamer? In deze staat niet misschien, met een dakkapel echter wel! Een dakkapel plaatsen is de eerste stap naar een verhoogd woongenot.

Voordelen

Een dakkapel kent talloze voordelen voor de gebruiker. Het is niet voor niets dat er steeds meer dakkapellen op de Nederlandse woningen worden geplaatst. Wij zetten de voordelen kort voor jou op een rijtje:

  • Meer loopruimte én licht op zolder: door een dakkapel verhoog je het dak en wordt er meer loopruimte gecreëerd. Daarnaast voelt de ruimte veel groter aan door het extra lichtval. Zo sla je twee vliegen in één klap!
  • Waardevermeerdering van het huis: zoek je naar een manier om de waarde van een huis snel te verhogen? Dan is het plaatsen van een dakkapel een uitstekende oplossing. Deze verhoogt immers niet alleen het woongenot, maar ook het aantal vierkante meters in huis. Daardoor is het huis meer waard en daar heb je op de lange termijn veel profijt van!
  • Onderhoudsarm: tegenwoordig wordt vrijwel iedere dakkapel van kunststof gemaakt. Kunststof beschikt over zeer onderhoudsvrije kwaliteiten. Het materiaal rot niet en is niet weersgevoelig. Daarnaast is de dakkapel eenvoudig schoon te houden. Wist je dat een kunststof dakkapel bovendien ook nog eens kan bijdragen aan een lagere energierekening? Kunststof isoleert uitstekend, waardoor warmteverlies door het dak niet meer mogelijk is.

voordeel dakkapel

Dakkapel kosten

Uiteraard ben je ook benieuwd wat deze verbouwing je gaat kosten. Deze vraag is helaas niet eenvoudig te beantwoorden. De dakkapel kosten zijn afhankelijk van het type dakkapel, de dakschuinte, de hoogte, breedte en de gekozen extra opties. Er is dan ook geen standaard prijskaartje voor een dakkapel. Deze wordt op maat gemaakt en verschilt dus per type woning en persoon. Hoe weet je dan bij welke leverancier je het voordeligst uit bent?

Dakkapel kosten

Allereerst is het belangrijk om meerdere offertes op te vragen. Breng een bezoekje aan verschillende leveranciers en bespreek de mogelijkheden. Zij zullen op basis van de door jou gegeven informatie een offerte opstellen. Deze is vrijblijvend en kan vergeleken worden met andere aanbieders. Hou echter wel in je achterhoofd dat prijs niet altijd alles omvat. Hoe is de kwaliteit van het product, het klantencontact en is er sprake van een oplossingsgerichte mentaliteit? Deze factoren spelen een belangrijke rol als je een definitieve beslissing wilt gaan maken. Lees daarom altijd de recensies van de verschillende leveranciers en ga ook af op je eigen gevoel bij een bepaald bedrijf. Zo voorkom je teleurstellende resultaten.

 

 

Geef een reactie

Inline
Inline