Algemeen

Sigaar roken voor beginners

Anno 2018 zien we dat roken steeds negatiever in het nieuws gebracht wordt. Logisch ook natuurlijk als je kijkt naar de gezondheidsrisico’s die dit met zich meebrengt. Een sigaar roken is echter een heel ander verhaal. Dit is niet alleen heel anders dan het roken van standaard sigaretten, maar vraagt ook nog eens om een heel andere techniek. Het roken van een sigaar is uiteraard niet gezond, maar zo zijn er nog wel veel meer dingen die niet gezond zijn. Bovendien is het wel beter voor je gezondheid als je geniet van slechts één sigaar per dag, dan als je elke dag een pakje sigaretten oprookt. We genieten immers ook van onze glas whisky en een vette hap, die sigaar kan daar dan ook nog wel bij, nietwaar? Niet iedereen is dol op sigaren. Sterker nog: er zijn mannen die het verafschuwen en mannen die echt niet zonder kunnen. Toch is er nog steeds niets mannelijker dan een krantje openslaan en een sigaar aan je mond zetten, zet er een glas whisky naast en de taferelen doen je direct denken aan je opa. Wil je dolgraag een sigaar roken, maar heb je stiekem geen idee hoe dit in zijn werk gaat? Wij geven je in deze blog een aantal handige tips.

Hoe rook je een sigaar?

Hoe rook je een sigaar? Dat is waarschijnlijk de eerste vraag die in je opkomt als je begint aan die allereerste sigaar. Een beetje onhandig staar je naar de bruine dikke wikkel in je handen. Hoe begin je hier in hemelsnaam aan? Ben je iemand die al een tijdje sigaretten heeft gerookt? Dan zal je waarschijnlijk heel anders kijken naar deze vraag. Een sigaar roken klinkt immers niet heel anders dan het roken van een sigaret. Toch moet je je hier niet in vergissen! Een sigaar moet je leren roken en is compleet anders dan een traditionele sigaret. Het belangrijkste advies wat we je kunnen geven is om te genieten. Genieten is het allerbelangrijkste bij het roken van een sigaar. Gebruik een sigaar dan ook vooral niet zoals je een sigaret zou gebruiken. Ga niet in je rookpauze even snel een paar trekjes nemen om er weer tegen te kunnen, maar neem een sigaar als je alle tijd hebt. Het grote verschil tussen het roken van een sigaar en sigaret, is dat je bij een sigaar niet over de longen rookt. Je inhaleert dan ook niet diep in.

Tip: steek een sigaar nooit opnieuw aan! Een goede sigaar zal langzaam opbranden, als je deze opnieuw aansteekt, zal dit niet ten goede komen voor de smaak.

Je eerste sigaar aansteken

Je eerste sigaar aansteken is een moment dat je waarschijnlijk nooit vergeet. Misschien gruwel je direct van de smaak of vind je het direct fijn en geniet je van het mondgevoel en het rustmomentje. Wij raden aan om voor het uitzoeken van je eerste sigaar naar een speciaalzaak te gaan. Een sigaar roken is iets wat je moet leren. Je moet dan ook wennen aan de smaak. Denk hier niet te licht over. Het is niet iets waar je aan begint tijdens een mannenweekend in het buitenland.Begin daarom ook niet direct met de zwaarste smaak, dan is de kans groot dat je hierna nooit meer naar de sigaren grijpt. Kies in plaats daarvan voor een lichte vanillesmaak. Voor veel mannen zijn de sigaren met vanillesmaak de eerste sigaar die ze ooit gerookt hebben. Na enkele maanden zal je deze waarschijnlijk nooit meer roken, maar het is de perfecte sigaar om mee te beginnen. Je eerste sigaar aansteken? Dat kan alleen nog maar een feestje zijn als je weet met welke je moet beginnen!

Geef een reactie

Inline
Inline