Algemeen

Shoppen met een maatje meer: zo wordt het wél een succes

Vind je het vreselijk om de drukke winkelstraten te trotseren en nooit te kunnen slagen voor kleding? Dan ben je zeker niet de enige. Met een maatje meer kan het heel lastig zijn om de juiste kleding te vinden. Niet alleen omdat de meeste winkels hier niet op berekend zijn, maar ook omdat je vaak gewoon niet weet wat bij je figuur past. Troost je met de gedachte dat je hier niet alleen in staat.

Gelukkig zijn er ook steeds meer winkels en webshops die zich focussen op mannen met een maatje meer. Schulte Herenmode is bijvoorbeeld een goed voorbeeld. Hier vind je kleding voor mannen in werkelijk alle maten en kun je zowel casual als zakelijke outfits scoren. Het mooie is dat je ook nog eens de deur niet uit hoeft. Shoppen doe je gewoon online. 

Toch is ook dan de zoektocht nog niet voorbij. Je hebt een winkel gevonden waar je kleding voor mannen met een maatje meer kunt kopen, maar wat kies je dan? Waar let je op? Ben je ook klaar met deze eindeloze strubbelingen en wil je dit keer wél slagen? Lees dan snel verder en laat je inspireren door de onderstaande tips. 

Boost je zelfvertrouwen 


Veel mannen met een maatje meer blijven heel dicht binnen hun comfortzone. Bang om op te vallen. Bang om een outfit te dragen waarmee ze misschien de verkeerde lichaamsdelen accentueren. Wees je er echter van bewust dat elk lichaam mooi is. Ieder lichaam mag er zijn. Het doet juist wonderen voor je zelfvertrouwen om een outfit te dragen waar je je goed in voelt. Als jij je goed voelt, straal je dit ook uit. 

Daarom is het belangrijk om te weten welke kledingstukken bij je figuur passen. Dit is voor iedereen anders. Probeer daarom gerust wat verschillende items uit in een speciaalzaak voor grote maten herenkleding en laat je eventueel adviseren door de mensen die hier werken. Zij weten precies waar je op moet letten en waar je rekening mee moet houden. 

Shop je online? Kies dan voor een winkel waarbij je de kleding gratis kunt retourneren. Zo kun je op je gemak de verschillende outfits uitproberen en ook weer eenvoudig terugsturen als het toch niet aan de verwachtingen of wensen voldoet. 

Kies je eigen kledingmaat 

Het is heel verleidelijk om voor een grotere maat te kiezen dan nodig is. Op die manier hoop je wellicht je lichaam wat te verbergen. Misschien voel je je daar wat zelfverzekerder in. Bedenk echter goed dat deze maten niet voor niets zijn bedacht. Ze zijn bedoeld om jouw lichaam op de juiste manier te accentueren. Als je kiest voor een te grote maat, valt de stijl weg en zal je juist groter lijken dan je in werkelijkheid bent. Gebruik bij het bepalen van je maat daarom altijd het maattabel. Zo vind je eenvoudig de maat die bij jouw lichaam past. Je zou eventueel ook het verschil zelf kunnen ontdekken door twee verschillende maten te passen. 

Geef een reactie

Inline
Inline