Mannenzaken

Servies en decoratie: de kunst van Iittala

Ja, ‘toegepaste kunst’; dat is een passende manier om Iittala te omschrijven. Dit merk heeft zijn wortels in Finland en werd in 1881 als glasfabriek opgericht door de uit Zweden afkomstige Petrus Magnus Abrahamson. Ruim 130 jaar later is het nog steeds toonaangevend. De serviesstukken van Iittala zijn over de hele wereld geliefd en zijn nog steeds in staat om een blijvende indruk te maken! We nemen een aantal van hun mooiste series onder de loep.

Tanssi

De borden, koppen en schotels in deze serie laten zich leiden door het Finse woord voor dansen. Maar dat had je waarschijnlijk al wel door als je dit schitterende servies al eens op je netvlies hebt gehad! Prachtig geïllustreerde sprookjesfiguren staan erop afgebeeld in een danshouding, waarmee elke schaal en beker zijn eigen verhaal vertelt. Het is wel één van de drukkere serviezen die Iittala rijk is; als je verlangt naar iets dat rustgevender voor het oog is, raden we je aan even verder te zoeken.

Tanssi set

Kastehelmi

Mooi hè, die dauwdruppels op dat adembenemend gekleurde glaswerk? Dat is dan ook precies de basis voor – en betekenis van – het Kastehelmi servies. Creëer een eenheid door voor glazen, borden en schalen van dezelfde tint te kiezen of juist een kleurrijke verzameling samen te stellen met uiteenlopende uitvoeringen! Zowel felle als subtiele kleuren behoren tot de vele mogelijkheden. Bovendien vind je in deze reeks ook bijpassende sfeerlichtjes terug die je diner – en de rest van de avond – helemaal compleet maken!

Teema

De meeste serviezen hebben een specifiek thema. Maar het grappige aan Teema is dat het dat juist níet heeft! Sterker nog, het is een soort van kameleon verzameling; het sluit aan bij alle andere reeksen die dit kwaliteitsmerk rijk is. Zowel vrolijke als kalmerende serviesstukken vind je erin terug. Deze verscheidenheid maakt littala Teema zowel een handige aanvulling als een bijzonder servies op zichzelf. Hoe dan ook zal je servieskast er flink op vooruit gaan wanneer je onderdelen uit deze veelzijdige serie eraan toevoegt!

little teema serviesset

Birds by Toikka

Oké, dit is geen toegepaste kunst; laat dat ‘toegepaste’ namelijk maar weg omdat al deze vogels puur dienen als decoratie. Hoewel, de Anna en Mari ontwerpen zijn tevens als een prachtige stolp te gebruiken. Hoe dan ook, je versiert je woonruimte op de meest originele manier als je het schitterende glaswerk van Birds by Toikka eraan toevoegt. Zowel in je huis- als in de eetkamer wordt het een stuk knusser als deze vogels onderdeel worden van jullie gezelschap!

Geef een reactie

Inline
Inline