EchtemannenMannenzaken

Romantisch avondje met je vrouw/ vriendin organiseren

Altijd al afgevraagd hoe je een romantisch avondje thuis kan organiseren samen met je vrouw/vriendin? Of juist een game avond met de mannen? Een heerlijke diner met vrienden? Heren de oplossing is hier!  Lees snel hieronder om er achter te komen hoe je meer sfeer kan creëren in je huis.  Hier alvast een tipje van de sluier: lampen doen ontzettend veel in huis wat betreft de sfeer.

Maak gebruik van dimmers

Als je LED spotjes in je huis hebt is het verstandig om hier LED dimmers bij te gebruiken.

Dimmers zorgen er voor dat je zelf kan bepalen hoe hard de lichten staan. Als je bijvoorbeeld iets wil lezen is het fijn dat je de spots fel kan zetten. Op deze manier heb je meer licht om te kunnen lezen. Daarnaast kan je met een dimmer een spot ook zachter zetten. Hierdoor creëer je gemakkelijk sfeer in huis.  Zo kan je voor elke situatie de perfecte sfeer creëren.  Het is een kwestie van even aan de knop draaien en de lichten worden feller of juist minder fel.

Voor een romantisch avondje thuis zijn dimmers dus ideaal. Je draait de spots wat minder fel en gelijk is het romantischer en gezellig. Terwijl je bij een diner met vrienden vaak iets meer licht wilt, zodat je ook kan zien wat er op je bord ligt. Ook dit is snel op te lossen met behulp van een dimmer. Kleine oplossing, maar ideaal dus voor elke gelegenheid.

Aankleding van het huis

De aankleding van je huis is natuurlijk erg belangrijk voor sfeer. Tijdens een romantisch avondje kan ik mij voorstellen dat een heerlijke plaid op de bank ideaal is, terwijl tijdens een game avond met je vrienden dit natuurlijk helemaal niet belangrijk is. Dit zijn kleine aanpassingen die snel even toegevoegd of verwijderd kunnen worden. Daarnaast zijn kaarsen ook een belangrijke factor voor sfeer. Bij een diner een avondje samen zijn kaarsen natuurlijk onmisbaar, terwijl je vrienden hier waarschijnlijk helemaal niks omgeven.  Zorg dat je accessoires hebt die je gemakkelijk kan weglaten. Een game avondje hoeft immers niet romantisch te zijn en een romantische avond hoeft niet mannelijk te zijn.

romantische avond

Lampen

Daarnaast zijn andere lampen ook ontzettend belangrijk voor sfeer in je huis. Daarbij is het belangrijk dat je bij de aanschaf van lampen goed kijkt naar je eigen stijl en dat de lamp past bij de andere meubels in huis.  Een voordeel van de LED spots met dimmer is, dat deze altijd kunnen. Het maakt niet uit welke stijl je in je huis hebt. Andere lampen zijn daarom iets moeilijker om uit te kiezen. Zorg dus dat de lampen die je kiest passen bij het interieur evenals de kleur van de lamp. Door de juist lampen te kiezen, creëer je al snel de juist sfeer in je huis.  Wat dat betreft maakt het niet zoveel uit voor welke gelegenheid het is. Het gaat om de rest van de aankleding en niet om die ene lamp.

Geef een reactie

Inline
Inline