EchtemannenGadgets & CadeausMannenzaken

Romantiek, hoe doe je dat?

Valentijnsdag is onderhand al vijf maanden geleden, maar dat betekent niet dat de romantiek in je relatie dood moet zijn. Romantiek is namelijk een van de belangrijkste aspecten in je relatie om de balans te houden tussen liefde tonen en samen zijn. In dit artikel bespreken we hoe je een romantisch diner bij elkaar sprokkelt voor je vrouwtje, zodat ook jij punten scoort en je een gelukkige vrouw hebt. Laten we beginnen met de sfeer! De gerechten in dit artikel zijn makkelijk te halen bij de delhaize, dus houd de Deen folder goed in de gaten!

Om een romantische sfeer te maken tijdens het diner is het makkelijkst dat je kan doen, een aantal kaarsen aanschaffen en deze door de kamer te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan het vensterbankje, de open haard mantel (als je deze hebt), de salontafel, het tv meubel en natuurlijk de eettafel. Kaarsen geven een romantische sfeer, doordat de lichtjes mooi schijnen. Vooral wanneer er meerdere kaarsjes zijn, deze lijken namelijk op sterren.

romantiek kaarsen

Daarnaast kan je ook een aantal rozen halen en de blaadjes gebruiken om deze te verspreiden op de grond of de tafels. Het is ook handig om een aantal rozen heel te laten en deze in een kleine vaas op de eettafel te zetten. Wil je helemaal uitpakken, dan doe je deur open met de roos tussen je tanden! Rozen zijn het symbool van de liefde.

roze blaadjes op tafel

Diner

Voor het diner is een makkelijk gerecht om te maken, spaghetti! Waarom is spaghetti romantisch? Denk aan de film Lady en de Vagebond van Disney. Het delen van een bord spaghetti kan je zelf romantisch uitpakken net zoals de film! Maar wat zou je nodig hebben voor een spaghetti?

Ingrediënten:

  • 400 gram spaghetti
  • zout
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook (gesnipperd)
  • 1 el olijfolie
  • 350 gram rundergehakt
  • 250 gram roerbakgroente
  • bolognese saus
  • 50 gram pasta geraspte kaas

Kook de spaghetti in een pan met een snufje zout.

Bak de uitjes op in een pan met olijfolie, voeg daarna de knoflook toe. De rundergehakt kan hierna in de pan en wanneer deze gaar is kan ook de roerbakgroente erbij. Wanneer alles goed gaar is, is het tijd om de bolognese saus toe te voegen. Is deze ook gekookt?

Gooi het vlees, groente, saus gerecht bij de afgegoten spaghetti en voeg daarna de kaas toe. Roer dit alles goed om tot alles in evenwicht is.

Note: je kan de saus en kaas ook apart serveren zodat je liefde zelf de verhoudingen kan kiezen.

Geef een reactie

Inline
Inline