EchtemannenMannenzaken

Rolsteiger of vouwsteiger: welke is het meest geschikt?

Ben je op zoek naar de juiste steiger voor een specifieke klus? Of overweeg je om een steiger aan te schaffen voor periodieke klussen? Dan wil je natuurlijk wel weten of de door jou gekozen steiger ook aan alle eisen voldoet. Veruit de populairste steigers zijn de rolsteigers en vouwsteigers. Deze worden niet alleen regelmatig door professionele bouwbedrijven en schilders gebruikt, maar zijn ook onder de handige doe-het-zelvers in ons land zeer populair.

Maar hoe weet je welke het meest geschikt is voor jouw klus? Waar moet je op letten als je een rolsteiger of vouwsteiger aanschaft? Hieronder lees je alles wat je moet weten over deze steigers, inclusief de bijbehorende voor- en nadelen. Dat maakt de uiteindelijke keuze straks vast een stuk eenvoudiger!

Alles wat je moet weten over de rolsteiger

Een rolsteiger is een ideaal hulpmiddel als je klusjes op hoogte wilt uitvoeren. Hierbij moet je denken aan klussen die je met een gewone ladder niet kunt doen, zoals renovatiewerkzaamheden aan het dakkapel, het vervangen van de kozijnen of het schilderen van de buitenmuren van een huis. Een rolsteiger is in de meeste gevallen ook veel prettiger in gebruik dan een ladder, omdat je je hier veiliger over kunt manoeuvreren en je handen vrij hebt.

Het grootste voordeel van een rolsteiger is dat deze, zoals de naam uiteraard al doet vermoeden, van de ene naar de andere plaats ‘gerold’ kan worden. Dit is ideaal voor werkzaamheden waarbij je op meerdere plekken moet klussen. Hierdoor hoef je immers niet continu de stellage op- en af te bouwen, maar rol je hem eenvoudig van de ene naar de andere plek. Let op: voor de veiligheid wordt het afgeraden om de rolsteiger met mensen of spullen erop te verplaatsen.

Bedenk vooraf aan welke eisen de steiger moet voldoen, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt. Kom je er nog steeds niet helemaal uit? Neem dan contact op met een leverancier in steigers en leg uit voor welke klussen je de steiger wilt gaan gebruiken. Zij kunnen je vaak al snel vertellen welke steiger hiervoor geschikt is.

rolsteiger

De voordelen van vouwsteigers

Ben je nog niet overtuigd van de rolsteiger? Dan kan je wellicht ook overwegen om voor een andere populaire steiger te kiezen. De vouwladder is al generaties lang ontzettend populair. Niet alleen in de bouw, maar ook bij doe-het-zelvers. Vouwsteigers worden voornamelijk gebruikt bij korte bouw- en renovatiewerkzaamheden. Het grootste voordeel van deze steiger is dat hij relatief eenvoudig op- en af te breken is. Bovendien kan deze ook weer heel compact opgevouwen worden, waardoor hij weinig ruimte in beslag neemt.

De voordelen van vouwsteigers

Doordat de vouwsteiger, indien opgevouwen, zeer compact is, is het ook geen wonder dat deze populair is bij doe-het-zelvers. Zij beschikken immers vaak over minder opslagruimte om de steiger in op te bergen. Door zijn compacte formaat staat hij nooit onnodig in de weg en is hij ook nog eens met het grootste gemak uitgevouwen. Gemak dient de mens!

Geef een reactie

Inline
Inline