EchtemannenMannenzaken

Relaxed een vaporizer kopen

Een van de grootste voordelen van een vaporizer is dat, met hetzelfde effect, de damp die je inhaleert veel beter is dan het roken van een sigaret of joint. Zo verwarmt een vaporizer gedroogde kruiden of tabak totdat het verdampt. Het gevolg is dat je damp inademt en geen teer, koolstofmonoxide of andere giftige stoffen. Vapen wordt nog vaak verward met het normale roken. Er zijn echter grote verschillen. Een vaporizer kopen kan voordelen bieden voor de gezondheid, waardoor het voor veel mensen een betere en relaxte keuze is.

Roken of vapen


Wanneer je een sigaret of joint rookt, vindt er verbranding plaats. Je ademt daardoor verbrandingsstoffen in, zoals teer. Deze stoffen zijn erg schadelijk voor de gezondheid. Een vaporizer kopen is dus verstandig als je geniet van de smaak van tabak of wiet. Een vaporizer werkt namelijk op basis van waterdamp. Er ontstaat dus geen verbranding, waardoor je geen slechte verbrandingsproducten inademt.

Hoe werkt een vaporizer?

Een vaporizer kopen, doe je als je niet meer wilt roken of blowen. De vaporizer is eigenlijk een soort oventje waarin je droge kruiden kunt verdampen. Hierdoor is het geschikt voor je tabak of wiet. Met behulp van het oventje worden de kruiden verhit. De actieve stoffen nemen door de verhitting een andere vorm aan, waardoor er damp ontstaat. Soms is het ook mogelijk om vloeistoffen te verdampen door gebruik te maken van een daarvoor geschikte kamer.

Verschillende formaten vaporizers


Er kan onderscheid gemaakt worden tussen draagbare vaporizers en tafel vaporizers.

  • Draagbare vaporizers
    Een draagbare vaporizer kopen is een goede keuze voor mensen die overal willen vapen. Deze vaporizer kan in je zak meegedragen worden en opgeladen worden met behulp van een accu. Omdat deze vaporizers kleiner zijn, zullen ze wel wat minder damp produceren dan de variant die op tafel gezet kan worden.
  • Tafel vaporizers
    De tafel vaporizers zijn een stuk groter. De tafel vaporizers moeten op stroom aangesloten worden, waardoor je er langere tijd gebruik van kunt maken. Met de tafel vaporizers kan veel damp geproduceerd worden. Ook is er meer ruimte voor een display met opties, zodat je de vaporizer makkelijk naar wens kunt instellen.

Soorten verhitting van vaporizers

Vaporizers kunnen op verschillende manieren verhit worden, namelijk op basis van conductie of convectie.

Conductie vaporizers

Bij een conductie vaporizer worden de kruiden of extracten direct op een hete plaat verhit. Hierdoor ontstaat een dichte damp. Deze manier van verhitting is erg effectief en eenvoudig in gebruik. De verwarming door middel van conductie kost minder energie, waardoor het geschikt is voor draagbare vaporizers die werken op een accu.

Convectie vaporizers


In een convectie vaporizer worden kruiden of extracten indirect verhit met behulp van hete lucht. Over het algemeen krijg je hierdoor een lichte damp. De verhitting vindt gelijkmatig plaats, waardoor de temperatuur gelijk blijft. Deze soort verwarming staat ook bekend om de goede smaak die hiermee vrijkomt. Verwarming door convectie vergt veel energie en komt meestal voor bij tafel vaporizers. Een vaporizer kopen is een verstandige keuze als je wilt blijven genieten van je tabak of wiet.

Geef een reactie

Inline
Inline