Gadgets & Cadeaus

Refurbished telefoons aanschaffen? Houd hier rekening mee

Ben je op zoek naar een nieuwe telefoon, maar wil je niet te veel geld uitgeven? Dan is het zeker geen slecht idee om voor een refurbished toestel te kiezen. Een refurbished telefoon is een toestel dat al eens is gebruikt. Dat toestel wordt echter volledig opgeknapt, waardoor het toestel weer zo goed als nieuw is. Het voordeel van een refurbished telefoon is dat deze een stuk goedkoper is dan wanneer je een nieuw toestel koopt. Zijn er ook dingen waar je rekening mee moet houden als je een refurbished telefoon koopt? Hier noemen we een aantal zaken om rekening mee te houden!

Kijk goed of het systeem nog ondersteund wordt

Koop je een iPhone SE? Dan is het belangrijk om er rekening mee te houden dat niet iedere oude iPhone nog ondersteund zal worden. Dat betekent dat je mogelijk geen updates meer krijgt. Ga je voor een iPhone SE 2020 refurbished, dan hoef je hier de komende tijd nog niet bang voor te zijn. Belangrijk is dus wel om altijd even na te gaan of je telefoon nog updates ontvangt. Ben je tevreden met het huidige besturingssysteem? Dan kun je er ook voor kiezen om hier genoegen mee te nemen. Dit kan uiteindelijk echter wel veiligheidsrisico’s met zich meebrengen. Niet altijd hoeft een refurbished toestel echter ook een ouder model te zijn.

Koop het toestel bij een betrouwbare leverancier

Bestel een refurbished toestel altijd bij een betrouwbare leverancier. Zo weet je namelijk zeker dat je een goed toestel koopt en nog wel garantie krijgt. Bij de meeste leveranciers krijg je gewoon garantie op refurbished toestellen. Over het algemeen hoef jij je hier dus geen zorgen over te maken. Een refurbished toestel kopen bij een particulier kan echter wel risico’s met zich meebrengen. Vooral wanneer er onderdelen van lage kwaliteit gebruikt zijn, kan dat problemen met zich meebrengen.

Kijk goed naar de specificaties van het toestel

Het is ook belangrijk om even goed naar de specificaties van het toestel te kijken. Wanneer je voor een ouderwets toestel kiest, vallen de specificaties mogelijk tegen. Wil je gamen met je telefoon, zorg er dan bijvoorbeeld voor dat het toestel niet te oud is. In de meeste gevallen maakt het echter niet uit als je toestel al iets ouder is. De meeste mensen gebruiken hun telefoon namelijk voornamelijk voor social media en om te bellen.

Geef een reactie

Inline
Inline