EchtemannenGadgets & CadeausMannenzaken

Refurbished: niet alleen een goedkope optie, maar nog veel meer!

Tegenwoordig zijn er steeds meer bedrijven die refurbished apparaten aanbieden. Vaak gaat het om mobiele telefoons, maar ook tablets en laptops komen aan bod. Steeds meer mensen kiezen voor een refurbished apparaat. Maar wat is dit precies? Refurbished betekent letterlijk ‘gereviseerd’, hierbij gaat het om een tweedehands apparaat die terug naar de fabrieksinstellingen wordt gezet, technisch gecontroleerd en opgeknapt wordt en vervolgens weer in de verkoop gaat. Aan de binnenkant is het apparaat dan niet meer van nieuw te onderscheiden. Een refurbished apparaat biedt enorm veel voordelen. Refurbished apparaten komen in tal van verschillende vormen, maar wij besteden in dit artikel extra aandacht aan de mobiele telefoon (het apparaat dat het meest gereviseerd wordt).

Refurbished vs. tweedehands

Koop jij eigenlijk altijd een nieuwe mobiele telefoon en moet je er niet aan denken om deze tweedehands aan te schaffen? Overweeg dan eens om voor een refurbished model te kiezen. Veel mensen denken dat hier weinig verschil tussen zit, maar het tegendeel is waar. Bij een tweedehands model weet je meestal niet zeker of deze in goede staat. Bij een refurbished model krijg je deze garantie wel. Deze telefoons worden helemaal gecontroleerd en bijgeschaafd, waardoor deze technisch gezien als nieuw is.

Voordeligste optie

Nederlanders zijn werkelijk dol op smartphones. We zitten dag in, dag uit aan onze mobiele telefoon ‘vastgekleefd’. Waar we ook gaan en staan, de mobiele telefoon wordt overal mee naar toe genomen. Daarom is het wel zo fijn als je over een kwalitatief toestel beschikt. Een kwalitatief toestel komt meestal echter wel met een prijskaartje. Als je alsnog op de kosten wilt besparen, kom je al snel uit op een tweedehands exemplaar of een iPhone 6s refurbished model.

iPhone 6s refurbished

Een refurbished model geeft je de garantie van een goed werkende telefoon tegen een veel lagere prijs. Hoeveel geld je kunt besparen, hangt af van het model dat je kiest. Zo zal de nieuwste iPhone logischerwijs een stukje duurder zijn, omdat deze nog relatief nieuw is. Als je kiest voor een ouder model, kan je de prijs enorm goed drukken en bespaar je veel geld. Voor welk model je ook kiest, een refurbished telefoon is altijd goedkoper dan een nieuw model. Het prijsverschil kan van enkele tientjes tot honderden euro’s oplopen!

Garantie

Geld besparen op een nieuwe telefoon. Dit klinkt bijna als een onmogelijke taak. Nou ja, het is wel mogelijk, maar dan moet je wel kiezen voor een tweedehands exemplaar. Dit is echter een sprong in het diepe, want je weet nooit of deze nog in goede conditie is. Je mag dan ook enkel een ‘garantie tot aan de deur’ verwachten. Wil jij die gok wagen of kies je toch liever voor zekerheid? Als je liever van wat meer zekerheid geniet, is een refurbished apparaat de beste keuze. Hierbij geniet je altijd van 100% garantie op je aankoop. Het verschilt per aanbieder op hoeveel garantie je recht hebt. De meeste aanbieders bieden een garantieperiode tussen de 12 en 24 maanden. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om de garantieperiode bij te schroeven tegen betaling. Zo profiteer je van nog meer zekerheid.

 

Geef een reactie

Inline
Inline