AutoEchtemannen

4 redenen waarom leasen steeds populairder wordt

Een auto leasen is de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. Inmiddels rijdt er zelfs een recordaantal Nederlanders in een geleasete auto en dit percentage blijft ieder jaar stijgen. Maar waarom is leasen tegenwoordig toch zo populair? Wat zorgt ervoor dat steeds minder mensen zelf een nieuwe auto kopen en simpelweg voor leasen kiezen? En welke vorm van leasen is nu eigenlijk het populairst? En waarom? Hier vind je de 4 belangrijkste redenen waarom een auto leasen steeds populairder wordt.

1.      Altijd rijden in een nieuw model

De meeste mannen vinden het heerlijk om van de nieuwste technische snufjes te genieten. Een nieuwe auto voelt dan ook altijd een beetje als het uitzoeken van een cadeautje. De eerste maanden is volop genieten. Toch zie je al snel dat er weer geheel nieuwe modellen op de markt verschijnen en na enkele jaren is jouw auto alweer helemaal niet meer up-to-date. Toch is het voor de meesten onder ons onmogelijk om iedere paar jaar een geheel nieuwe auto aan te schaffen. Kiezen voor Volkswagen golf lease kan dan de perfecte oplossing zijn!

Wanneer je kiest voor leasen, ben je altijd in staat om een splinternieuw model te rijden. Je ruilt de auto simpelweg na het aflopen van het contract weer in en je profiteert direct weer van het nieuwste model. Daardoor blijft rijden leuk én veilig!

2.      Geen inbreuk op je spaargeld

Sommige mensen beschikken over een fijne hoeveelheid spaargeld, maar breken dit liever niet aan voor de aanschaf van een nieuwe auto. Logisch ook, want dit wil je veel liever gebruiken voor de studie van de kinderen, die ene vakantie of verbouwing. Als je dan toch ondertussen toe bent aan een nieuwe auto, dan is toyota aygo lease een prima alternatief. In veel gevallen is dit bedrag gewoon bij de vaste lasten te schrijven. Bovendien weet je ook precies wat je iedere maand kwijt bent en (belangrijker nog) wat je over zult houden.

3.      Geen onnodige kosten

Bij een leasecontract weet je precies waar je aan toe bent. Als je kiest voor skoda enyaq lease betaal je iedere maand een vast bedrag. Dit bedrag zal gedurende de loopduur van het contract niet meer veranderen. Bovendien zit hier alles bij inbegrepen. Je betaalt dus geen extra kosten meer voor verzekeringen, reparaties, enzovoorts. Enkel de benzine is nog voor eigen rekening. Hierdoor is het iedere maand duidelijk wat je moet betalen en hoef je nooit bang te zijn wanneer je de auto voor een check-up bij de garage brengt. Extra kosten zullen voor rekening van de eigenaar van de auto zijn. Dit is doorgaans de autodealer.

4.      Groeit mee met het leven

Door de jaren heen kan er veel veranderen in het leven. Misschien denk je nu wel helemaal niet aan kinderen, maar ontmoet je dit jaar de vrouw van je dromen en word je over enkele jaren vader. In dat geval wil je over een auto beschikken die met je meegroeit. Een geheel nieuwe auto kopen, betekent vaak ook dat je hier heel wat jaren aan vastzit. Met een leaseauto weet je zeker dat de auto na een korte tijd weer ingeruild kan worden. Bij sommige leasecontracten is het zelfs mogelijk om deze kosteloos te ontbinden, zodra je voor een zelfde (grotere of kleinere) auto bij hun leasemaatschappij kiest. Dat zorgt dan ook voor enorme flexibiliteit en een relaxt gevoel.

Geef een reactie

Inline
Inline