EchtemannenMannenzaken

Dankzij deze recepten met lamskoteletten zet jij heerlijke gerechten op tafel

Vind jij het ook heerlijk om mals vlees te eten? En ben je wel een keer uitgekeken op hamburgers, slavink en spareribs? Dan moet je echt de lamskoteletten eens proeven! Dit malse vlees wordt gemaakt van – de naam zegt het al – lammeren. Om precies te zijn worden lamskoteletten van de rib of de rug van het lam. Je herkent het vlees aan het vetrandje dat eromheen zit. Maar hoe maak je lekkere gerechten met lamskoteletten? Vooral nu het heerlijk barbecue weer is en je je vrienden wil imponeren met culinaire gerechten, is het goed om te weten hoe je heerlijke lamskoteletten maakt. Daarom hebben wij voor jou een aantal heerlijke gerechten met dit heerlijke BBQ vlees op een rijtje gezet. Kook ze!

Lamskoteletten met geroosterde aardappelen

Dit gerecht is makkelijk te maken en smaakt ook nog eens super. Voor dit gerecht heb je het volgende nodig voor vier personen:

–        750 gram stevige aardappelen in de schil;

–        500 gram wortelen of bospenen;

–        2 knoflooktenen;

–        10 takjes verse tijm;

–        Olijfolie;

–        1 kilo lamskoteletten;

–        Peper;

Verwarm eerst de oven voor op 200 graden. Maak daarna de aardappelen schoon en snijd ze in 8 parten. Was en halveer daarna de wortelen en stop alles in een ovenschaal. Plet de knoflooktenen en rits de blaadjes van de tijm. Gooi dit ook in de ovenschaal. Daarna sprenkel je olijfolie over alles heen en haal je de lamskoteletten uit de koelkast. Smeer de lamskoteletten in met peper, zout en olijfolie en laat ze daarna op temperatuur komen. Ja gaat de lamskoteletten pas grillen als de aardappelen bijna gaar zijn. Rooster dan de lamskoteletten 2 tot 3 minuten per kant en leg deze daarna op de aardappelen. En klaar is je gerecht!

Lamskoteletten met mediterrane groenten

Lamskoteletten en mediterrane groenten gaan perfect samen. Rooster rode en gele paprika’s, uien, haricot verts en courgettes. Ook rooster je op hoog vuur de lamskoteletten. De geroosterde lamskoteletten en groenten serveer je met veel peper. En dan heb je een gerecht met lamskoteletten om je vingers bij af te likken.

Lamskoteletten met sjalotjes en balsamicosaus

Voor dit heerlijke gerecht voor vier personen met lamskoteletten heb je het volgende nodig:

–        Lamskoteletten;

–        15 gram boter;

–        40 gram gesneden sjalotjes;

–        80 gram balsamico azijn;

–        1 eetlepel olijfolie;

–        Zout en peper;

–        1 eetlepel tijm, basilicum en rozemarijn;

–        180 millimeter kippenbouillon

Meng eerst het zout, de peper, de basilicum, de rozemarijn en tijm. Vervolgens smeer je de lamskoteletten in met dit mengsel en dek je de lamskoteletten 15 minuten af. Daarna zet je een koekenpan met olijfolie op hoog vuur en leg je de lamskoteletten hier per zijde 4 minuten in. Ondertussen ga je de sjalotten snijden en voeg je deze toe in de pan. Voeg daarna de balsamico azijn toe aan de pan en als laatst voeg je de kippenbouillon toe. Bak dit allemaal ongeveer 5 minuten tot de balsamico saus dik genoeg is. Leg de lamskoteletten op de borden en giet de saus eroverheen. Sowieso dat jouw vrienden intens gaan genieten van dit gerecht met lamskoteletten.

Komen jouw vrienden of familie binnenkort bij je eten en wil je ze laten zien hoe goed jij kunt koken? Dan is het zeker een goed idee om een gerecht te maken met lamskoteletten! Eet smakelijk.

Geef een reactie

Inline
Inline