EchtemannenMannenzaken

Real Madrid: een topclub in verval of in wederopbouw?

Real Madrid heeft de afgelopen jaren over het Europese voetbal geregeerd. Tussen 2014 en 2018 won het vier van de vijf edities van de Champions League. Tot het in het seizoen 2018/2019 ineens tegen een kansloze nederlaag tegen Ajax opliep. Ook in de Spaanse competitie liep het stroef. In de tussentijd vertrok onder andere ook sterspeler Cristiano Ronaldo. Is de Spaanse grootmacht in verval? Of is dit slechts het begin van een nieuwe glorietijd? Het is interessant om dit eens te bekijken. Wat mag je de komende jaren ervan verwachten?

Komst van nieuwe sterren

Wanneer een club in een bepaalde periode veel gewonnen heeft, dan is dat natuurlijk niet eeuwig houdbaar. Dat gold ook voor het ouder Real Madrid. Zo draaide alles om Cristiano Ronaldo. Met zijn vertrek stortte de tactiek dus ook als een kaartenhuis in elkaar. Daar had de club niet direct een antwoord op. Zeker ook omdat de beoogde nieuwe leider, Gareth Bale, daar niet geschikt voor bleek. Sindsdien heeft de club veel uitgegeven aan de komst van nieuwe sterren. Denk bijvoorbeeld aan Eden Hazard. Denk ook aan de jonge Brazilianen Vinicius en Rodrigo die gekomen zijn.

Cristiano Ronaldo

Inzetten op een rijke toekomst

Wat soms wel eens vergeten wordt, is dat het vorige team van Real Madrid ook niet direct succesvol was. Wie wat verder terugkijkt dan 2014 ziet bijvoorbeeld grote competitienederlagen tegen FC Barcelona. Langzaam maar zeker pasten de puzzelstukjes echter in elkaar. Wie nu inzet bij een online bookmaker zoals Bwin, kan misschien wel eens heel groot winnen in de toekomst. Nu is het team er misschien nog niet klaar voor. Over enkele jaren kan er zomaar weer een ploeg staan die vier of vijf keer de Champions League kan winnen. Dat is dus een aantrekkelijke inzet.

Champions League

Ontwikkeling van het stadion

Een andere factor die een grote rol zal spelen is het stadion. De club heeft ervoor gekozen om niet nieuw te gaan bouwen. In plaats daarvan blijft het in Estadio Bernabeu. Daarvoor heeft het een groots plan laten ontwikkelen. Er komt een soort nieuwe huls om het stadion waardoor het geheel een verse en moderne uitstraling krijgt. Dit kan weleens een hele belangrijke factor blijken. Het heeft bijvoorbeeld aantrekkingskracht op de spelers die de club wil hebben. Dit soort zaken wegen allemaal mee als het om de wederopbouw gaat. Het is aantrekkelijk om dit te blijven volgen.

Geef een reactie

Inline
Inline