EchtemannenGadgets & CadeausMannenzaken

Pimp je huis met elektrische duo rolgordijnen

 Stuur jij je nieuw duo rolgordijn elektrisch aan?

Je hoort het overal. Het slimme huis. Het huis van de toekomst dat alles elektronisch aanstuurt.  Elektrische duo rolgordijnen passen perfect in dat plaatje. Domotica in huis heeft een grote vlucht genomen en je kunt een duo rolgordijn elektrisch aansturen met de traditionele afstandsbediening, maar ook met je telefoon, domotica huis installatie of Ja, zelfs spraak gestuurd. Niets is meer onmogelijk.  Laten we eens gaan kijken wat er dan precies mogelijk is en op welke websites je zoal terecht kunt.

batterij moter met afstands bediening

Foto: Duorolgordijn.eu

Soorten Motoren voor duo rolgordijnen

Als eerste nemen we de motoren onder de loep.  Bij duo rolgordijnen wordt gebruik gemaakt van zogenaamde buis motoren. Deze zijn volledig in de rol buis weg gewerkt en onzichtbaar.  Bij draadloze systemen zie je enkel nog een kleine antenne aan de zijkant van het duo rolgordijn. De buismotoren zijn te onderscheiden in de volgende typen:

  • Batterijmotor: Deze is volledig draadloos en hoeft slechts enkele keren per jaar te worden opgeladen. Geen kabels nodig. Aan de onderzijde van het rolgordijn bevindt zich een micro usb aansluiting waar de je lader eenvoudig inprikt en het rolgordijn in ca 4 uur weer opgeladen is. Je stuurt deze motor via radiosignalen aan met de afstandsbediening of via een smart box welke via een app te bedienen is.
  • 230V motor; Deze motor wordt op het stoom net aangesloten. Verder  is de motor hetzelfde als de bovengenoemde batterijmotor.
  • 230V motor met schakeldraden: Deze motor is ideaal voor bestaande of nieuwe domotica systemen welke vast in huis worden ingebouwd. Hij kan met het domotica systeem worden geschakeld. Hierdoor is hij compatible met bijna elk domotica systeem. Met name in Vlaanderen worden deze systemen veel gebruikt.

230V motor met schakeldraden

Bron: Duorolgordijn.be

Slim aansturen

Slim aansturen kun je eenvoudig met een smart box. De stekkerdoosje met stopcontact steek je eenvoudig in het stopcontact. Via een te downloaden app kun je het duo rolgordijn met je smartphone aansturen of zelfs timer gestuurd maken. Overal waar je met je telefoon verbinding met internet kan maken, kun je de duo rolgordijnen bedienen.

Google Home en Amazon Alexa

Deze slimme speaker kunnen via de smart box contact maken met de motor. Je hoeft nu enkel maar met je stem het commando te geven en het duo rolgordijn komt in beweging.  Zo zie je maar dat de tijd niet stil staat en het elektrificeren van je huis al erg ver gevorderd is.

Geef een reactie

Inline
Inline