AutoMannenzaken

Parkeertips in grote steden

Parkeertips voor iedereen, want parkeren kost tijd, energie en bovenal ook heel veel stress. Het vinden van het juiste parkeerplekje tegen een goed tarief is in het dagelijks leven al moeilijk genoeg, maar al helemaal bij het vinden van een parkeerplek in de grote steden. Parkeren Den Haag, Utrecht of Rotterdam kan een regelrechte nachtmerrie zijn als je niet weet waar je op moet letten. Heb jij binnenkort een afspraak in een grote stad staan of ben je simpelweg toe aan een dagje weg? Met de volgende handige parkeertips in grote steden weet je zeker dat je snel en eenvoudig een goed parkeerplekje weet te bemachtigen.

Parkeer net iets buiten de stad

Een bezoekje brengen aan een grote stad hoeft natuurlijk niet te beteken dat je ook direct in de stad zelf moet parkeren. Er zijn genoeg redenen om net iets buiten de stad of in elk geval buiten het centrum te parkeren. Op de eerste plaats natuurlijk de parkeerkosten. Deze zijn in de meeste gevallen extreem hoog in het centrum. Soms ben je voor een hele dag al gemakkelijk honderd euro kwijt! Enkel aan parkeerkosten. Daarom kan het interessant zijn om je auto bij een zogenaamde P+R te plaatsen. Hierbij ontvang je in de meeste gevallen direct een vervoersbewijs voor het openbaar vervoer. Vanaf de garage zijn de verbindingen vervolgens uitstekend, waardoor reizen naar het centrum meestal zeer eenvoudig en snel gaat. Zo bespaar je geld, tijd en stress!

Carpoolen

Met een zakelijke afspraak in een grote stad is de kans groot dat meerdere mensen binnen het bedrijf ook naar dezelfde afspraak of conventie moeten reizen. In dat geval is het natuurlijk veel slimmer om samen te reizen. Niet alleen voor het milieu, maar zeker ook voor de portemonnee. Je kunt hierbij zowel de brandstof- als de parkeerkosten delen. Carpoolen is dan ook zeker een goede parkeertip als je in de grote stad wilt parkeren.

Dit kan natuurlijk ook bij privébezoekjes. Vraag in je omgeving wie ook graag een keer naar een grote stad wil reizen. Overweeg vervolgens om samen te gaan en daarbij ook de kosten te delen.

Parkeerapps voor parkeertips

Het is voor veel mensen echt de grootste nachtmerrie. Uren door het centrum van een grote stad dwalen zonder een parkeerplek te vinden. Uiteindelijk voel je er meer voor om dan maar gewoon rechtsomkeert te maken of kom je ergens in een woonwijk in het uiterste puntje van het centrum te recht. Probeer het maar eens, een parkeergarage bezoeken in Den Haag of Rotterdam op de drukste dag van de week. Dat vergt veel van je parkeer skills én geduld.

Gelukkig hebben wij een hele handige parkeertips. Zo zijn er tegenwoordig een heleboel handige parkeerapps. Deze apps laten jou in één oogopslag zien waar de garages vol zijn, waar er nog plekjes vrij zijn of waar je elders in het centrum of nabij het centrum kunt parkeren. Zo weet je zeker dat je nooit ergens zonder reden heen hoeft te rijden. Apps zoals dit kunnen een tijdsbesparing van maar liefst 50% opleveren.

Geef een reactie

Inline
Inline