EchtemannenMannenzaken

Online dating tips voor mannen

Overal om je heen hoor je succesverhalen over online dating. Goede vrienden die dankzij een simpele app als Tinder nu een kindje verwachten en mensen, waarvan je nooit had verwacht dat ze eerder dan jou een date zouden krijgen, die nu gaan samenwonen. Na jarenlang geroepen te hebben dat online daten niks voor jou is en het vrijgezelle bestaan wel best is, begint het nu toch wel te steken. Het kan toch niet zo zijn dat de gehele mannelijke bevolking aan een date kan komen en jij nog steeds elke vrijdagavond alleen in de kroeg zit? In dit artikel delen we de beste online dating tips voor mannen, laat de dating-game maar beginnen!

Schrijf een onweerstaanbare profieltekst

Het schrijven van een profieltekst wordt vaak beschouwd als eerste indruk. Net als bij een sollicitatie of elk ander belangrijk moment van je leven is het belangrijk dat die indruk geperfectioneerd wordt. Vaak horen we van vrouwen dat de profielfoto hun erg aansprak, maar dat ze na het lezen van de profieltekst al gauw afgeknapt waren. Een succesvolle profieltekst op datingsites maken blijkt dan ook niet zo gemakkelijk als het lijkt. Dankzij de volgende tips schrijf jij binnen de kortste keren een onweerstaanbare profieltekst:

  • Deel belangrijke aspecten uit jouw leven die jou in ander daglicht dan al die andere mannen zet. Zorg ervoor dat jouw tekst met bezieling geschreven wordt.
  • Schrijf een interessante en boeiende tekst. Ga dus niet voor de standaard: ‘de nachten zijn erg koud zo alleen, ben jij de vrouw die ik zoek?’ Nee, laat zien wat jij belangrijk vindt in het leven en waarom dit zo is. Schrijf op een interessante manier zodat een eventuele geïnteresseerde geboeid blijft en meer over jou te weten wilt komen.
  • Stop voldoende emotie en gevoel in een verhaal.
  • Laat merken dat je niet zomaar tevreden bent met elke man of vrouw. Vertel dat je iemand zoekt om de toekomst mee te delen. Niet de eerste de beste die om de hoek komt kijken.datingsite

Kies voor een aantrekkelijke profielfoto

De profielfoto op een online datingsite moet bezoekers lokken. Deze moet mannen of vrouwen het idee geven dat het interessant is om jouw profiel te bezoeken. Als je niet weet hoe je goede foto’s kunt inzetten, kun je het wel schudden in het online datingavontuur. Kies bij voorkeur voor foto’s die meer laten zien van jouw dagelijkse bezigheden. Een foto dat je voor de klas staat bijvoorbeeld of terwijl je gitaar of een ander instrument bespeelt. Kies vooral niet voor de onderstaande afknappers:

  • Foto’s met ontbloot bovenlijf
  • Foto’s die gemaakt zijn in de badkamer
  • Geposeerde foto’s
  • Foto’s met je ex

profielfoto

Denk na over de berichten die je stuurt

Last but not least: denk na over de berichtjes die je naar andere vrouwen (of mannen) stuurt. Verplaats je telkens in de verbeelding van de ander. Loop bovendien ook nooit te hard van stapel. Na 5 minuten kletsen via de chat is het vaak geen aanrader om direct om een date te vragen. Bespreek jullie gezamenlijke eigenschappen en ga duidelijk in op vragen. Beantwoord deze vervolgens niet met één woord, het is immers geen quiz, maar maak er een verhaal van. Geef hem/haar het

Geef een reactie

Inline
Inline