Algemeen

Online daten voor 50-plussers, zo vind je de juiste match! 

Als 50-plusser lijkt het soms bijna onmogelijk om een nieuwe partner te vinden. Soms lijkt het wel alsof bijna iedereen van jouw leeftijd al gesetteld is. Daarom biedt vooral de digitale wereld uitkomst. Uit onderzoek blijkt zelfs dat de mensen die online een date zoeken voor meer dan de helft uit 50-plussers bestaat. Van 50plusmatch gebruik maken is dan ook helemaal geen gek idee.

Toch kan het als senior best lastig zijn om deze stap te nemen. Misschien ben je al jaren alleen en kan je je werkelijk niets bij de online datingwereld voorstellen. Daarom geven wij in dit artikel enkele tips om snel de juiste match te vinden. Wie weet wat de toekomst verder nog brengt!

Besteed aandacht aan je profiel

Een goede eerste indruk is veel waard. Als je iemand in het openbaar ontmoet, zal je dan ook veel aandacht aan je uiterlijk besteden. Wanneer je online date, beschik je niet over deze luxe. Je moet vrouwen dan ook op een andere manier weten aan te trekken. Dit doe je door over een uitgebreid profiel te beschikken. Wat is het eerste wat ze op dit profiel aantreffen? Een foto natuurlijk!

Al is je profieltekst nog zo briljant gevonden, als je geen foto hebt of over een slechte foto beschikt is de kans klein dat je vrouwen aantrekt. Kies voor een mooie en duidelijke foto die jouw persoonlijkheid goed weergeeft. Dit kan bijvoorbeeld ook een foto van jou zijn tijdens het sporten of het beoefenen van een andere hobby. Hiermee geef je iemand direct een persoonlijk kijkje in jouw leven.

Besteed daarnaast veel aandacht aan de tekst die je op jouw 50+ dating profiel zet. Je wilt hierbij anders overkomen dan andere mannen. Probeer daarom met een uniek verhaal te komen en de aandacht van de lezers direct te trekken. Hiermee zal je de interesse van veel vrouwen weten te wekken.

Besteed aandacht aan je profiel

Wees eerlijk

Wees altijd eerlijk tegenover de vrouwen met wie je contact leggen. Liegen is niet alleen een absolute no-go, maar ook informatie achterhouden is geen verstandige keuze. Als een vrouw niet alles over jou weet, kan zij onbewust het plaatje gaan invullen en daarmee onrealistische verwachtingen van jou krijgen.

Als je 50 plus bent is de kans nu eenmaal groot dat je met andere verwachtingen een relatie binnenstapt dan je zou doen als twintiger. Misschien zit je er bijvoorbeeld helemaal niet meer op te wachten om samen te gaan wonen of speelt een seksleven geen belangrijke rol meer binnen een relatie. Geef dit dan ook eerlijk toe en doe dit ook zo snel mogelijk binnen het eerste gesprek. Zo weet je zeker dat de andere niet onnodig teleurgesteld gaat worden.

Spreek snel af

Wat is de grootste fout die je tijdens online daten kunt maken? Naar onze mening is dit te lang wachten met het maken van een afspraak. Als je elkaar nog nooit in real life hebt gezien en dagenlang besteedt aan telefoneren, appen en mailen, zien we vaak dat we een onrealistisch beeld van iemand vormen. Hierdoor kan het enorm tegenvallen als je die persoon in het echt treft. Door snel af te spreken voorkom je dit probleem en weet je direct wat je aan de ander hebt. Daten voor gevorderden!

Geef een reactie

Inline
Inline