EchtemannenGadgets & cedeausMannenzaken

Hoe onderhoud je je Porsche?

Bezitters van een Porsche koesteren hun vierwieler. Ze zijn er zuinig op en de auto krijgt amper gelegenheid vuil te worden. Bovendien hoort een rechtgeaarde liefhebber elke afwijkende tik van de motor. Het onderhoud dat aan een Porsche gepleegd moet worden is toch een andere aangelegenheid dan een middenklasser een grote of kleine beurt geven.

Topconditie 

Wie écht zuinig is op de Porsche – nieuw of klassieker- die laat de auto onderhouden bij een officiële Porsche garage. Een top auto wil je immers ook in top conditie houden. Laat je het onderhoud aan je Porsche plegen door een officiële Porsche garage dan weet je zeker dat er gebruik gemaakt wordt van de modernste technieken. Datzelfde geldt voor de gereedschappen. Door voortdurende trainingen is de erkende Porsche monteur op de hoogte van de innovatieve technologieën die Porsche zo kenmerken en alleen zo kan de auto ook daadwerkelijk in topconditie gehouden worden. Het is dus echt aan te raden om de reguliere onderhoudsbeurten daar te laten uitvoeren, volgens de fabrieksrichtlijnen dus. Bovendien ben je zo verzekerd van een gedocumenteerde onderhoudshistorie en dat is goed als je ooit van plan bent je Porsche van de hand te doen. Bovenal weet je zeker dat je veilig rijdt in je Porsche, en dat is wellicht wel het aller belangrijkste.

Blauwe Porsche

Iets duurder

Uiteraard is een bezoek aan de garage van een Porsche vaak iets duurder dan voor een andere auto, al is dat uiteraard ook sterk afhankelijk van het gebruik. Porsche onderdelen zijn ook wat duurder en de monteur is doorgaans langer bezig. Ook de rijstijl speelt een rol, zeker ook in de kosten voor brandstof. In de rij van duurste automerken als het gaat om onderhoud bekleedt de Porsche echter beslist niet een toppositie. Porsche is erg transparent in de onderhoudsprijzen. Er zijn merken die veel duurder in onderhoud zijn.

Reinigen velgen

Je auto van de binnen- en buitenkant reinigen, dat kun je uiteraard zelf. Dat werkt eigenlijk net zoals bij alle andere auto’s. “Je hebt wel een aantal middeltjes, zoals onze eigen velgenreiniger die het makkelijker maakt”, aldus Wheelpoint, “wij krijgen regelmatig Porsche eigenaren over de vloer die ons assortiment bekijken”.

Wel is het opletten geblazen bij de wasstraat en goed notie nemen van de afmetingen van je banden en velgen. Op internet zijn meer dan voldoende voorbeelden van banden en velgen die met forse schade uit de wasstraat komen. Let daar dus op. Wat betreft de velgen; het velghart kun je spuiten, de velgrand is een ander verhaal. Voor zeer grondige reiniging is polijsten of anodiseren een optie en er zijn bovendien speciale producten op de markt waarmee je op de best denkbare wijze de velgen van Porsches reinigt. Wie écht zuinig is op de auto en dus ook op de velgen, die kan ook met huis tuin en keuken middeltjes uit de voeten. Neem dan gewoon na elke rit de velg af met babydoekjes. Zuurvrije vaseline wil, zo zeggen deskundigen, helpt ook om je velgen schoon te houden.

Geef een reactie

Inline
Inline