AutoEchtemannenMannenzaken

Onderhoud aan de auto: wat kun je zelf doen?

Het is belangrijk om je auto goed te onderhouden. Je doet dit om niet alleen de levensduur van je favoriete bolide te verbeteren, maar ook om de veiligheid te waarborgen en mankementen op de lange termijn te voorkomen. Niemand zit er immers op te wachten om met pech onderweg te komen staan. Hoewel we allemaal weten hoe belangrijk het juiste onderhoud is, stellen de meeste mensen grote onderhoudswerkzaamheden toch vaak veel te lang uit. En van uitstel komt afstel en dat levert vaak ontzettend gevaarlijke situaties op. Daarnaast kan goed onderhoud ook nog eens grote reparaties voorkomen. Hierdoor kun je op de lange termijn veel geld besparen.

Kortom, onderhoud aan de auto is ontzettend belangrijk. Maar hoe pak je dit aan? En belangrijker nog: wat kun je zelf doen?

Welke dingen kun je gemakkelijk zelf aanpakken

Om geld te besparen is het belangrijk om de juiste keuzes te maken. Rij nooit klakkeloos naar een garage voor een onderhoudsbeurt, want de kans is groot dat je hierdoor plotseling voor enorm hoge kosten komt te staan. Bekijk daarom liever welke dingen je zelf kunt doen en wat je eventueel toch aan een vakman moet overlaten.

Smeermiddelen van www.olieonline.nl gebruiken is een duidelijk voorbeeld van dingen die je eenvoudig zelf zou kunnen doen. Bij iedere auto is het noodzakelijk om regelmatig de oliepeil te checken. Hoe vaak dit precies gedaan moet worden staat in de handleiding van je auto aangegeven. Doorgaans wordt hier een sommetje van aantal gereden kilometers of jaren gebruikt. Motorolie kopen bij Olieonline is niet alleen binnen mum van tijd gedaan, maar is ook nog eens gemakkelijk zelf te gebruiken. Hierdoor hoef je niet naar een dure garage te gaan voor een onderhoudsbeurt, maar doe je het gewoon lekker thuis. Zo bespaar je een hoop geld en je zal merken dat je er ook nog eens steeds beter in wordt. Al doende leert men!

Voer regelmatig inspecties uit

Probeer er een routine van te maken om voor iedere lange autorit eerst de auto zorgvuldig te controleren. Doen de lichten het? Werken je remmen nog goed? Is er nog voldoende koelvloeistof aanwezig? Zijn er storingen? Enzovoorts. Door je auto zorgvuldig te inspecteren voorkom je dat je met pech langs de weg komt te staan. Bovendien spoor je zo problemen ook veel sneller op, zodat er eerder gehandeld kan worden en zo kosten worden bespaard.

Ga naar een onafhankelijke garage

Is het echt niet mogelijk om het onderhoud zelf uit te voeren? Bijvoorbeeld omdat er iets gerepareerd moet worden of omdat de airconditioning nieuwe hydrauliek olie hm 46 nodig heeft en je geen idee hebt hoe je dit moet vervangen? Dan zit er niets anders op dan je auto alsnog naar een monteur te brengen. Wanneer je al een wat oudere auto rijdt en je eigenlijk geen garantie meer hebt, kan het verstandig zijn om naar een onafhankelijke kleine garage te rijden. Dit is vaak een ervaren monteur die nog wat kleine klusjes doet voor particulieren. Zulke monteurs vragen doorgaans veel minder dan een officiële autodealer.

Je kunt er ook voor kiezen om bepaalde onderdelen of smeermiddelen alvast zelf in huis te halen en deze vervolgens mee te geven wanneer je je auto brengt. Zo hoeft de monteur deze niet zelf te kopen, waardoor deze prijs niet aan jou wordt doorberekend. Hier bespaar je al gauw tientallen euro’s mee uit. Zo wordt compressor olie kopen opeens een stuk leuker.

Geef een reactie

Inline
Inline