EchtemannenMannenzaken

Om deze redenen hebben mannen vlees nodig

Tegenwoordig zie je veel mensen die vegetariër worden. En daar is natuurlijk helemaal niets mis mee. Iedereen heeft zo z’n eigen redenen om vegetariër te worden en dat mag iedereen natuurlijk zelf beslissen. Maar mannen – en natuurlijk vrouwen –  hebben nu eenmaal vlees nodig om een aantal redenen.

Leugens over vlees

Of het eten van vlees nu wel of niet goed is, wordt de laatste tijd veel besproken. En daardoor worden er ook zaken gezegd die niet helemaal kloppen. Zo zou men denken dat vlees niet thuishoort in een gezond dieet. Zo zou het zorgen voor een hoge bloeddruk, hoog cholesterol en hartaandoeningen. Echter zijn andere boosdoeners zoals te veel suiker of vet vaak de boosdoeners van deze aandoeningen. En hoeft dit niet vlees te zijn.

Vlees is dan ook al erg lang onderdeel van het dieet van de mens. Het is dan ook aan te raden om vlees nog steeds onderdeel te houden van je dieet. Bestel bijvoorbeeld je vlees bij de online slager, zo hoef je niet eens meer naar de winkel. En hoe kritisch er de laatste tijd over gesproken wordt. De mens is nu eenmaal gemaakt om vlees te eten, waardoor je gewoon moet blijven eten.

Mensen hebben namelijk niet zomaar snijtanden. Deze tanden heb je om vlees mee te verscheuren. Je kiezen gebruik je om het vlees te kunnen malen. Zouden we enkel op groenten kunnen leven? Dan zou bijvoorbeeld ons spijsverteringsysteem meer lijken op dat van een koe. En dat is natuurlijk niet het geval.

Leugens over vleesOntwikkeling van je spieren

Als man wil je gespierd zijn. Zo ben je sterker, voel je jezelf fitter en het geeft natuurlijk een mooie uitstraling. Maar probeer dat maar eens te bereiken zonder vlees te eten. Juiste voeding is het allerbelangrijkste wanneer je spiermassa wilt opbouwen. Je moet je lichaam voorzien van genoeg voedingsstoffen om je spieren te kunnen laten herstellen. En natuurlijk om gespierder terug te komen na herstel. Hiervoor kun je natuurlijk supplementen nemen zoals eiwitshakes. Maar de eiwitten uit vlees zijn velen malen beter. Daarnaast bevat vlees meer gezonde voedingsstoffen die essentieel zijn bij een fit lichaam. Enk aan zink en ijzer. Beide helpen bij spierherstel en het bestrijden van vermoeidheid. En je hebt vast ook wel eens van creatine gehoord wanneer je aan krachttraining doet. Creatine zit ook in vlees, waardoor het zeer effectief is om spieren op te bouwen.

Ten slotte is een van de belangrijkste redenen om vlees te eten natuurlijk de heerlijke smaak. Wat zeg nu eerlijk. Zacht stoofvlees en malse kip is nu eenmaal overheerlijk. En alleen dat al is voor veel mensen een redenen om vlees op hun menukaart te laten staan.

We hopen je hiermee geholpen te hebben bij de keuze om vlees te blijven eten. Of mogelijk toch te laten staan. Mocht je willen stoppen met het eten van vlees. Dan raden we je aan om wel voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen via ander voedsel. Door geen vlees te eten mis je mogelijk een aantal belangrijke voedingsstoffen en dit moet je zien te compenseren. Want je wilt natuurlijk wel gezond blijven.

 

Geef een reactie

Inline
Inline