EchtemannenGadgets & cedeausMannenzaken

Nieuwe schoenen passen? Hier moet je op letten

Nu de lente weer begint, krijgen we massaal de kriebels om onze garderobe eens flink aan te pakken. Het is misschien niet je grootste hobby om te shoppen, maar dat is soms toch echt wel noodzakelijk. Loop je al tijden op dezelfde schoenen en zien deze er nu echt te versleten uit? Dan wordt het hoog tijd om letterlijk de stoute schoenen aan te trekken en op zoek te gaan naar een nieuw paar. Als je echt geen trek hebt om de deur uit te gaan, kan je er ook voor kiezen om online schoenen te kopen. Je koopt snel en eenvoudig een nieuw paar floris van bommel schoenen en kunt ze vervolgens gemakkelijk thuis passen. Toch blijkt dit ook wel een uitdaging te zijn. In een schoenenwinkel kan je op het deskundige advies van het winkelpersoneel rekenen. Thuis moet je het toch echt zelf doen. In dit artikel vertellen we waar je op moet letten bij het passen van nieuwe herenschoenen.

Pas altijd in de namiddag of avond

Als je pakketje binnenkomt wil je de schoenen natuurlijk het liefst zo snel mogelijk aanpassen. Wacht hier echter nog wel even mee. Je voeten wisselen namelijk van dikte. In de ochtend zijn ze op hun smalst en ze worden steeds dikker naarmate de dag vordert. Dit proces ontstaat geleidelijk en wordt veroorzaakt door de druk die continu op de voet wordt gezet om jou van A naar B te verplaatsen.

Pas daarom schoenen altijd in de namiddag of avond. Dan zijn je voeten het meest opgezet en krijg je een duidelijker beeld van het comfort dat de schoenen jou kunnen bieden. Als het nieuwe paar dan nog lekker zit, weet je zeker dat je de juiste schoenen te pakken hebt.

schoenen aandoen man

Pin je niet vast op een maat

Vaak denken mannen dat ze bij iedere schoen dezelfde maat nodig hebben. Dit is echter niet altijd het geval. Het kan heel goed zijn dat jij in je kast meerdere maten hebt liggen. Ze passen allemaal even goed, maar genieten gewoon van een andere pasvorm. Dit kan per type schoen of merk verschillen. Er worden geen regels gehanteerd dus ieder merk schoenen geniet van een andere maatwijzer. Daarnaast kunnen je voeten ook veranderen door ouderdom of gewichtstoename. Twijfel je over de maat? Bestel dan twee verschillende maten en pas ze allebei aan. Zo weet je zeker dat je over de juiste maat beschikt.

Hou ook rekening met andere seizoenen

Heb je geweldige schoenen in de heren schoenen sale gevonden? Hou dan ook rekening met andere seizoenen. Nu komt de zomer eraan en ben je misschien meer gebaat bij zomerse schoenen, maar het zou zonde zijn als je die van de winter niet door kunt dragen. Bij het passen is het dan ook verstandig om een paar dikke sokken uit de kast te trekken en deze aan te doen. Zo weet je of de schoen ook past als je van de winter met dikkere sokken de schoenen aan wilt trekken. Zo voorkom je een miskoop en geniet je het hele jaar door van jouw nieuwe paar schoenen.

Geef een reactie

Inline
Inline