EchtemannenGadgets & cedeausMannenzaken

Nieuwe batterijen kopen? Hier moet je op letten!

Het vervangen van batterijen is iets wat je tegenwoordig al van heel jongs af aan leert. Dat is dan ook niet zo gek als je bedenkt over hoeveel elektronische apparaten we beschikken. Kijk alleen maar eens naar je sieraden. Wat doe je als je horloge continue achterloopt? Even snel de SR44 batterij vervangen natuurlijk. Of wat dacht je als de weegschaal in huis stuk is of je afstandsbediening kuren heeft? Of je kinderen weer met dat irritante speeltje aan komen, waarvan je hoopte dat hij nu eindelijk echt stuk was? Zonder dat we het doorhebben, gebruiken we batterijen de hele dag door. Het kopen van nieuwe batterijen lijkt dan ook niet zo heel moeilijk. Toch zijn er wel een aantal dingen waar je op moet letten. Wij hebben de belangrijkste voor jou op een rijtje gezet!

varta-watch-v357-of-ag13

Kies voor hoogwaardige batterijen

Tegenwoordig vind je in vrijwel elke winkel een heel assortiment aan batterijen. Van de knoopcel batterij tot de standaard ‘AA-batterij’. Helaas is de kwaliteit niet overal hetzelfde. Het komt maar al te vaak voor dat we er weer intrappen om een goedkoop B-merk te kiezen. Het risico hiervan is echter dat deze niet alleen veel sneller stukgaan, maar ze kunnen ook nog eens gaan lekken. Als batterijen gaan lekken, kan het apparaat zelfs kapot gaan! Dat wil je uiteraard voorkomen. Met hoogwaardige batterijen ben je verzekerd van een goede kwaliteit en een langere levensduur, daar willen wij best een wat extra’s voor betalen!

Gebruik de juiste batterijen

Dit klinkt natuurlijk als een extreem voor de hand liggend advies, maar het zal je verbazen hoeveel mensen met de verkeerde batterijen thuis komen. Zeker als het gaat om minder bekende batterijen, zoals de CR2 batterijen, zal je merken dat mensen zich sneller vergissen. Wij raden dan ook aan om de oude batterij altijd mee te nemen naar de winkel. Vergelijk de code op de oude batterij met de nieuwe verpakking en vraag eventueel om advies aan een medewerker. Zo weet je zeker dat je geen miskoop doet en de volgende dag weer terug kunt.

CR2 batterij

Gebruik het juiste gereedschap

Bij het vervangen van de batterijen in je horloge of digitale fotocamera, is het natuurlijk ontzettend belangrijk dat het apparaat heel blijft. Je wilt deze niet beschadigen door verkeerd gereedschap te gebruiken of door de batterij verkeerd te plaatsen. Bij het vervangen van een horlogebatterij is het zelfs mogelijk dat je de spoel of datumschijf beschadigd bij het gebruik van verkeerd gereedschap. Het kan ontzettend duur zijn om deze onderdelen te repareren! Het is dan ook enorm belangrijk dat je altijd gebruik maakt van het juiste gereedschap. Vraag desnoods om hulp van de plaatselijke juwelier of besteedt het werkje uit. Als je zelf de batterijen aanschaft, is het vaak mogelijk om deze gratis of voor een klein prijsje te laten vervangen door een vakkundige juwelier. Dat scheelt je een hoop stress en zo weet je zeker dat het goed gedaan wordt!

Geef een reactie

Inline
Inline