EchtemannenGadgets & cedeausMannenzaken

Nette heren schoenen, waarom dan?

Of je nu op zoek bent naar nette heren schoenen voor een bruiloft, voor een zakelijk diner of voor onder uw weekendoutfit, een paar nette herenschoenen zijn altijd wel te vinden. Er zijn diverse modellen en diverse typen, zowel op het gebied van instappers als van veterschoenen, zodat er voor elke gelegenheid altijd wel een passende schoen te vinden is.

Tot voor kort was het de mannen niet gegund om zich, net als de vrouwen, helemaal uit te leven in de mode en zich te goed te doen aan de meest mooie kleuren, vormen en vreemde combinaties. Mannen moesten zich vaak beperken tot de door conventionele regels voorgeschreven kleding en natuurlijk in verband met hun job. De laatste jaren wordt dat gelukkig allemaal veel minder en kunnen ook mannen zich steeds meer te goed doen aan modieuze kleuren en diverse vormen, maar het blijft nog enigszins behelpen ten opzichte van de enorme keuzes waar de vrouwen voor staan. Ook op het gebied van de schoenen is het al niet veel anders, vooral als je ook nog eens alle dagen strak in het pak naar het werk moet.

nette heren schoenen voor mannen

Er is natuurlijk wel behoorlijk wat keuze in de schoenenmode voor heren, maar als je een nette herenschoen moet dragen onder een klassiek pak, dan is de keuze voor de kleur in ieder geval al niet moeilijk. De nette heren schoenen mogen er namelijk niet echt uitspringen en moet bij het pak passen. Dit betekent derhalve geen felle kleuren of witte veterschoenen onder een donker krijtstreeppak. Je hoort nu eenmaal nette heren schoenen te kiezen die qua kleur passen bij de kleren die je draagt. Dit zullen dan over het algemeen donkerbruine, donkergrijze of zwarte schoenen zijn en bij een grijs pak eventueel camelkleurige nette schoenen. Wil je echter echt uit de band springen, dan kun je schoenen met een ossenbloedrode kleur nemen, de enige kleur die er ietsje uit mag springen onder een donkerkleurig pak.

Witte nette heren schoenen.

Maar toch komen de nette heren schoenen in het wet steeds meer in, vooral bij hiphopsterren als Kanye West en Usher zijn ze uitermate populair.

Qua type schoen is de klassieke veterschoen of de oxfordschoen, die met die bekende geperforeerde neus, de beste keus. Maar ook de klassieke instapschoenen, de loafers, zijn hiervoor een goede keus. Als het niet te opzichtig is, worden ook leren schoenen met een gesp sluiting nog geaccepteerd. Qua vorm heeft de schoen met de ronde neus sterk de voorkeur.

Naast de nette heren schoenen, of het nou veterschoenen of instappers zijn, zijn uiteraard de sokken ook uitermate belangrijk. Sokken dienen over het algemeen altijd die kleur te hebben die aansluit bij de kleur van je schoenen. Donkere schoenen met witte sokken of lichte schoenen met donkere sokken is nou eenmaal geen gezicht, bij welk type schoen dan ook.

Geef een reactie

Inline
Inline