EchtemannenMannenzaken

Musthave watersportbenodigheden: het juiste stuurwiel

Ben jij ook op het water te vinden zodra het kan? En ben je in het bezit van je eigen boot of schip? Dan weet je waarschijnlijk als geen ander welke waarde de juiste watersportbenodigdheden hebben. Alleen met een goed stuurwiel bereik jij je doelen op het water. Toe aan een nieuw stuurwiel of ander onderdeel van je boot? Dan zijn deze tips zeker de moeite waard om in je achterhoofd te houden. Bij het uitkiezen van nieuwe onderdelen voor je boot dien je altijd op twee zaken te letten. Allereerst moet het onderdeel van goede kwaliteit zijn en bij jouw boot passen. Zo garandeer je de veiligheid van jezelf en je medepassagiers. Daarnaast is de look van je onderdelen bepalend voor de uitstraling van je gehele boot. Kijk altijd goed naar de stijl van jouw schip en kies de juiste onderdelen uit, vooral als het gaat om onderdelen die zichtbaar zijn en het karakter van je boot bepalen.

Voor optimale snelheid en wendbaarheid

Je speedboot of ander soort schip is uitgerust met een goede motor en kan hoge snelheden halen. Dan zul je extra wendbaar moeten zijn om andere watersporters te ontwijken. Bovendien wil je bij het waterskiën goede bochten kunnen maken. Daarvoor is een goed stuurwiel met extra grip onontbeerlijk. Kies bij het uitzoeken van een nieuw stuur daarom altijd voor een stuurwiel met rubber. Een dergelijk stuur biedt voldoende grip, ook als je handen nat zijn. Dat houdt watersport leuk en veilig, en stelt je in staat het meest uit jouw boot te halen. Ook in weersomstandigheden die extra uitdagend zijn.

stuurwiel kunststof

Aan vervanging toe?

Is je stuurwiel aan vervanging toe? De meeste sturen zijn eenvoudig te demonteren. Je bestelt een nieuw stuur dat bij jouw motorboot past, en monteert deze zelf. Je hoeft hiervoor dus niet naar een werf. Het is zelfs mogelijk stuurwielen gewoon online te bestellen. Dat geeft je de mogelijkheid op elk moment te zoeken naar een stuur dat bij jou en je schip past. Nog een tip: een reservestuur kan goed van pas komen als je huidige stuur gebreken vertoont. Dat geldt voor meer onderdelen die kapot kunnen gaan. Een slimme watersporter heeft altijd reserveonderdelen bij de hand.

Stijl en klasse

Natuurlijk moet je stuur doen waar het voor bedoeld is, maar stijl vergeten we natuurlijk niet. Als je een echte watersportliefhebber bent, weet je welke rol stijl en klasse op het water spelen. Gelukkig zijn er stuurwielen in diverse stijlen te koop. Zo kom je eenvoudig aan een klassiek stuurwiel met lederen bekleding. Deze zijn ideaal voor in sloepen. Een sportief stuurwiel dat je optimale wendbaarheid geeft vind je in watersportspeciaalzaken in heel Nederland. Laat je altijd adviseren als je niet zeker bent over het juiste wiel. Experts in een speciaalzaak weten vaak precies welk stuur je nodig hebt, vooral als je intensief aan watersport doet op hoge snelheden. Dan is het extra belangrijk dat je een goed stuur in je handen hebt.

 

Geef een reactie

Inline
Inline