EchtemannenGadgets & cedeausMannenzaken

Mountainbiken, een stoere sport voor een man met pit!

Als je aan echte mannensporten denkt, denk je vooral aan voetbal, tennis of vechtsporten maar mountainbiken wordt vaak vergeten. Vrijwel iedereen in Nederland kan fietsen, maar toch wordt er weinig gesproken over de sport mountainbiken. De sport wordt door veel liefhebbers beoefend en heeft veel voordelen. In dit artikel leggen wij een aantal voordelen uit en helpen we je op weg om een start te maken in deze sport.

Voordelen

Mountainbiken is een sport die goed is voor zowel lichaam als geest. Met mountainbiken maak je gebruik van (bijna) alle spiergroepen. Je traint uiteraard je bovenbenen tijdens het trappen en ‘staan’ op de fiets. Ook ben je heel actief met je bovenlichaam, dit maakt mountainbiken een goede training voor je core. Voor mountainbiken heb je dan ook best veel kracht nodig. Naast kracht is uithoudingsvermogen ook nodig om te kunnen mountainbiken. Het is dan ook een echte sport voor mannen met pit.

Mountainbiken is niet alleen heel goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Allereerst is een mountainbike tochtje altijd buiten in het bos. De natuur zorgt voor een frisse lucht, een mooie groene omgeving en minder afleiding, wat op zijn plaats weer rust geeft in je hoofd. Daarnaast is wetenschappelijk bewezen dat sporten je geheugen verbeterd. Tijdens het inspannen wordt namelijk een bepaalde stof aangemaakt die de aanmaak en groei van hersencellen stimuleert.

Beginnen met mountainbiken


Ben je enthousiast geraakt door de voordelen en heb je interesse om deze stoere sport zelf te gaan beoefenen? Dan helpen wij jou graag op weg.

Allereerst heb je natuurlijk een mountainbike nodig. Dit is niet een product wat je even snel koopt. Een mountainbike is best prijzig en ingewikkeld en zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten. Er zitten veel verschillen in bandgrootte, het frame, het materiaal, het schakelmateriaal en nog veel meer. Laat je dan bij het kopen van een mountainbike goed adviseren in de winkel. Een voordeel in de zomer zijn mountainbikes vaker goedkoper verkrijgbaar dan in de winter. Als je nog niet zeker weet of mountainbiken iets voor jou is, kun je ook een fiets lenen.

Daarnaast heb je nog mountainbike kleding, een helm, mountainbike schoenen en beschermende kleding nodig. 
Als je net begint is het natuurlijk extra belangrijk om een helm en beschermende kleding te dragen. Een helm beschermt uw hoofd tegen valpartijen en vermindert het risico op letsel. Een goede mountainbike helm hoeft niet duur te zijn en zijn al verkrijgbaar vanaf €30. 
Bij mountainbikes is er vaak ook nog keuze tussen klikpedalen of platform pedalen. Het wordt bij mountainbiken aangeraden om klikpedalen te gebruiken. Hiervoor heb je speciale fietsschoenen en schoenplaatjes (hetgeen wat in de pedaal klikt nodig).
Ook is het aan te raden om speciale fietskleding te dragen. De stof van deze kleding is speciaal ontwikkeld voor fietsen en de kleding hebben vaak extra opties. Zo hebben fietsbroeken vaak een zeem, dit voorkomt zadelpijn en hebben fietsshirts vaak zakjes achterop om eten of ander materiaal in mee te nemen.

Als je al dit materiaal hebt aangeschaft hoef je alleen nog de motivatie te vinden en je kunt je mountainbike avontuur beginnen!

Geef een reactie

Inline
Inline