EchtemannenGadgets & cedeausMannenzaken

Meubelen om je kantoor circulair in te richten

De Nederlandse overheid heeft het doel gesteld om ons land in 2050 volledig circulair te laten zijn. De Circulaire Economie is een systeem dat de maximale waarde uit grondstoffen haalt door het gebruik van ruwe grondstoffen uit te sluiten en het hergebruik van grondstoffen te maximaliseren. Als je ondernemer bent, kun je daar een goede bijdrage aan leveren door je kantooromgeving circulair in te richten. Ofwel: te kiezen voor meubilair waarbij tijdens de ontwerpfase al is nagedacht over de mogelijkheid om het later honderd procent te recyclen. Die grondstoffen en materialen kunnen eenvoudig worden gescheiden en vervolgens opnieuw worden gebruikt. We geven je een aantal tips door je te wijzen op enkele merken die circulair zijn.

Verantwoord geproduceerd

Veel eigentijdse producenten van kantoormeubelen verplichten zichzelf om hun artikelen op een voor mensen, dieren en milieu verantwoorde manier te produceren. Dit doen zij zonder in te boeten op esthetisch design en comfort. Sta jij ook op het punt om je kantoor circulair in te richten? Dan zijn de diverse producten van het merk Haworth het overwegen meer dan waard. Deze wereldleider hecht veel waarde aan duurzaamheid, van de ontwikkeling van de producten tot de recycling na het gebruik. Haworth staat voor een uitgebreid productaanbod voor ideale werkplekken. Het aanbod Haworth kantoormeubilair omvat onder andere bureausystemen, ergonomische bureaustoelen en systemen voor zit-, lounge- en wachtruimten. Het duurzame ideaal klinkt binnen de filosofie van Haworth in alle toonaarden door. Er wordt gewerkt met maar liefst zeven doelstellingen in het teken van duurzaamheid. Naast een duurzaam product- en werkplekontwerp voeren energiebeheer, groen transport en zero afval de boventoon. Ook is er alle aandacht voor groen bouwen en duurzaam beheer, sociale verantwoordelijkheid en betrokkenheid van belanghebbenden.

Actief milieubeleid

De kantoormeubelen van Wiesner Hager zijn toonaangevend binnen de kantoorarchitectuur. Het Oostenrijkse merk is marktleider op het gebied van projectmeubilair en bureaustoelen. Ook Wiesner Hager voert een actief milieubeleid. Het tot in detail doordachte milieumanagementsysteem vormt hiervoor de basis. Dit komt onder andere tot uiting in de volledige levenscyclusanalyse van de organisatie waarin producten, afvalstoffen, emissies en afvalwarmte in kaart worden gebracht. Op de locatie waar de fabriek is gevestigd, heeft Wiesner Hager een eigen energieproductie. Bij de fabricage wordt in plaats van lijm gebruik gemaakt van een laser. Stuk voor stuk voorbeelden van een werkwijze die uitblinkt in duurzaamheid.

kantoormeubelen van Wiesner Hager

Refurbished kantoormeubilair  

Wil je op een duurzame, maar toch ergonomische wijze je kantoor of projectruimte inrichten? De Projectinrichter is een landelijke speler met een webshop en vestigingen in Purmerend, Rotterdam en Bergeijk. Je vindt hier tal van vooraanstaande merken, waaronder ook het populaire merk Herman Miller. De Projectinrichter biedt je een compleet pakket aan diensten dat circulair inrichten praktisch en gemakkelijk maakt. Naast een duurzaam assortiment biedt De Projectinrichter diensten aan zoals specialistische reiniging voor kantoormeubelen, oplossingen voor levensverlengend onderhoud en refurbished meubilair met keuze uit hoogwaardig hergebruikte stoelen, tafels en banken.

Geef een reactie

Inline
Inline