EchtemannenGadgets & CadeausMannenzaken

Met deze tips maak je de beste profiel- of pasfoto

Een goede foto is voor veel verschillende doeleinden doorslaggevend. Zo kan een goede CV foto bijvoorbeeld het verschil maken of je wel of niet op de juiste stapel beland. Ben je aan het daten? Ook dan is de juiste foto natuurlijk zeer belangrijk. Maar een goede foto maken, valt lang niet altijd mee. Meestal vind je zelf dat je er niet goed op staat. En die goede uitstraling op zo’n foto is natuurlijk wel super belangrijk. Daarom geven we je vandaag wat tips van professionals hoe je zo’n goede foto maakt.

Een goed gevoel

Hoe je je voelt, is direct zichtbaar op een foto. Zit je niet lekker in je vel of heb je problemen op je werk? Dan is dit waarschijnlijk niet het ideale moment voor een foto. Daarom sta je vaak ook zo goed op vakantie-foto’s. Op vakantie ben je namelijk lekker ontspannen, uitgerust, blij en heb je een mooi bruin kleurtje. Wacht dus op een dag dat je je zo voelt (of maak hem tijdens je vakantie). Ook uitslapen en goed eten helpen daarbij!

Dress for success

Kleding maakt de man. Maar het is ook echt zo: wanneer je zelf het gevoel hebt dat je er mooi uitziet, dan straal je dit ook uit. Belangrijk daarbij is wel dat je iets aantrekt dat jij echt mooi vindt (en niet je vriendin, ouders of vrienden). Ontwikkel je eigen stijl en draag je  kleding met plezier want dit reflecteert in je eigen gevoel. Zoek voor een foto shoot dus je favo outfit uit (waarin je je ook op je gemakt voelt!).

Oefen eerst in de spiegel

Heb je een spiegel naast een raam staan? Dan sla je twee vliegen in één klap. Je hebt èn voldoende daglicht èn een goede oefenplek. Zo kun je zelf vooraf zien hoe het eruit komt te zien. Oefen met verschillende poses, houdingen en afstanden. Als je wilt, kun je de foto natuurlijk ook met een selfie stick in deze spiegel maken. Succes gegarandeerd! De foto kun je achteraf nog bewerken in een foto-bewerkingsprogramma. Zo kun je de kwaliteit nog verder verbeteren.

Licht

Fotografen weten dit: het juiste licht is allesbepalend voor een goede foto. En dan hebben we het over natuurlijk daglicht. Maak de foto daarom altijd op een plek met overvloedig binnenstromend daglicht. Zo valt het licht op je haar en krijg je ook een heldere, zeer goede foto. Zorg er ook voor dat je gezicht duidelijk zichtbaar is op de foto. Zo krijgen mensen een goede indruk van je.

Smile!

Zie je een foto van een vrouw, dan kijkt ze meestal in de camera en lacht. Bij een foto van een man, dan valt op dat hij meestal recht in de camera kijkt zonder te lachen. Helaas heren: dat zorgt niet voor een toffe foto. Lachen is dus echt belangrijk. En dan bedoelen we niet zo’n gemaakte lach. Vraag iemand om je aan het lachen te maken en neem dan de foto.

Geef een reactie

Inline
Inline