EchtemannenMannenzaken

Met deze 9 tips ga jij zelfverzekerd de deur uit

Er zijn veel mensen in ons land regelmatig onzeker en dat kan diverse oorzaken hebben:

  • vervelende gebeurtenissen in het verleden
  • negatieve mensen in de omgeving
  • introvert karakter
  • pesten
  • een gezin waarbij de ouders ook onzekerheid uitstraalden

Onzekerheid is niet eenvoudig op te lossen met een paar tips, maar die kunnen beslist helpen om de onzekerheid minder te maken,

1. Verzorg je zelf goed

Stel dat je buiten komt en fris gewassen (en eventueel geschoren) bent, je haar zit goed en een lekker luchtje omringt je. Hierdoor voel jij je beslist beter en kom je ook meer zelfverzekerd over.

2. Draag kleding waarin jij je lekker voelt

Mooie kleding is erg subjectief, het draait er ook meer om of jij je er lekker in voelt en dat uitstraalt. Dat gaat van top tot teen. Weet je welk verschil sokken al kunnen maken? Kies voor sokken met een goede kwaliteit, bijvoorbeeld bamboe sokken. Het natuurlijke materiaal ventileert en voert vocht goed af. Comfortabele voeten verhogen je zelfvertrouwen en dat geldt ook voor de rest van je lijf.

3. Geef eens een ander een compliment

Onzekere mensen zijn vaak zo met zichzelf bezig dat ze onvoldoende letten op anderen. Iemand een gemeend compliment geven, zorgt ervoor dat jij een goed gevoel krijgt. Ook maak je hiermee duidelijk dat je zelfverzekerd genoeg bent om complimenten uit te delen.

4. Relativeer als iets niet naar verwachting gaat

Iedereen maakt fouten en dus jij ook. Het is beslist niet zo dat jouw vergissingen erger zijn dan die van anderen of meer opvallen. Als een fout maar weinig voorstelt, relativeer dat dan en leer ervan. Het heeft geen zin om erbij stil te blijven staan.

5. Neem een zelfverzekerde houding aan

Borst vooruit, kin omhoog en schouders naar achteren. Een zelfverzekerde houding aannemen is beslist niet moeilijk. Het helpt als je interne zelfvertrouwen ook is toegenomen. Het is niet de bedoeling om confrontaties te zoeken maar je in gezelschap op je gemak te voelen.

6. Stop met jezelf te vergelijken met anderen

Geloof je echt al die anderen die jij ontmoet het veel beter voor elkaar hebben dan jij? Dat is niet het geval en het is dus zinloos om daarover te gaan piekeren. Focus je op jezelf en ga uit van je sterke punten.

7. Omring jezelf met positieve mensen

Dat klinkt misschien wat zweverig, maar als je even nadenkt, is het niet zo moeilijk om een selectie te maken van mensen bij wie jij je op je gemak voelt en neem echt afstand van mensen die aan jou twijfelen. Dat is niet afrijd makkelijk, maar het is een enorm voordeel voor jou.

Geef een reactie

Inline
Inline