EchtemannenMannenzaken

Merkschoenen kopen: 3 tips

Ben jij wel eens vol trots een schoenenwinkel uitgelopen met een nieuw paar schoenen om er vervolgens achter te komen dat ze eigenlijk helemaal niet zo lekker zitten? Vaak belanden dit soort exemplaren achter in de kast, waarna ze nooit meer worden teruggezien. Ontzettend zonde natuurlijk, maar niet iets waarvoor jij je hoeft te schamen. Het kopen van nieuwe schoenen is een vak apart.

De meeste mensen kiezen tegenwoordig voor merkschoenen, omdat ze er dan vanuit gaan dat deze altijd wel goed moeten passen. Je kiest immers voor kwaliteit. Dit hoeft echter niks te betekenen. Natuurlijk kies je voor kwaliteit, maar iedere schoen is weer anders. De schoenen die bij je vrienden lekker zitten, hoeven voor jou nog niet de perfecte match te zijn. Dit verschilt per voet. In dit artikel geven we je 3 tips om je te behoeden voor de meest voorkomende valkuilen in de schoenenwereld.

1.         Let niet alleen op het uiterlijk

Een schoenenwinkel voelt vaak als een snoepwinkel. Zeker als je, net zoals veel andere mannen, verslaafd bent aan het kopen van schoenen, kan het geweldig voelen om een nieuw paar uit te zoeken. Voordat je verliefd raakt op de nieuwste modellen van het vooruitstrevende Nederlandse merk nubikk is het echter wel belangrijk om op meerdere zaken te letten.

nubikk zwarte schoenen

Vaak zien we dat mannen verliefd raken op de uitstraling van een schoen en deze daarom direct meenemen. Maar past deze wel bij jouw voeten? Zitten ze überhaupt wel lekker? Ook al is een merk nog zo bekend en staat deze nog zo bekend om het volgen van alle kwaliteitseisen, dan hoeft het zeker niet zo te zijn dat ze direct lekker zitten. Passen, passen en nog eens passen is dan ook onze motto bij het kopen van merkschoenen!

2.         Pas nooit in de ochtend schoenen

Ga je op schoenenjacht of komen je pas bestelde schoenen vandaag binnen? Wacht dan even met passen tot de namiddag of avond. Naarmate de dag vordert zwellen je voeten namelijk steeds meer op. Dit komt voornamelijk doordat ze de hele dag belast worden en daardoor vocht beginnen vast te houden. Daarom kan het heel goed zo zijn dat schoenen in de ochtend lekker zitten en in de namiddag gaan knellen. Dit is vaak ook de reden waarom veel schoenen in de winkel lekker zitten en eenmaal thuis ineens toch te klein blijken te zijn.

Extra tip: draag bij het passen altijd de sokken die je normaal gesproken ook draagt. Door te dikke of te dunne sokken te dragen, kan de pasvorm al heel anders aanvoelen.

3.         Meet je schoenmaat op

Heb je geen tijd of zin om naar de schoenenwinkel te gaan? Heb je een geweldig nieuw paar floris van bommel schoenen gezien en bestel je deze liever online? Geen probleem! Tegenwoordig maakt de digitale wereld het ons immers steeds gemakkelijker om de juiste schoenen te vinden. Toch vinden veel mensen het lastig; merkschoenen online bestellen. Hoe weet je immers welke maat je nodig hebt? Simpel; meet je schoenmaat op!

floris van bommel nette schoenen

Online kan je aan de hand van een maattabel uitzoeken welke schoenmaat je nodig hebt. Let op: dit kan per merk verschillen dus zoek wel het juiste tabel op, conform het merk schoenen. Zo kan je precies uitzoeken welke maat je van jouw favoriete paar schoenen nodig hebt!

Geef een reactie

Inline
Inline