EchtemannenGadgets & cedeausMannenzaken

Zo breng jij meer sfeer in jouw eigen mancave

Een mancave… voor veel mannen de ultieme droom. Nu jouw droom eindelijk verwezenlijkt is, kom je tot het harde besef dat er iets mist. Je gameconsoles staan glanzend onder de televisie, de zitzakken zijn ideaal om in te hangen en de koelkast vol bier draait op volle toeren. Toch mist er iets! Met de aarzeling in je ogen kijk je de ruimte door en besef je opeens wat het is: sfeer. Net als in elke andere ruimte van het huis is het belangrijk dat je sfeerelementen aanbrengt in de mancave. Anders blijft de ruimte voelen als een holle ruimte met een televisie en zitzak. Gezelligheid moet je zelf maken, de sfeer kan je echter een handje helpen.

Geniet van heerlijke geuren

Nee, we bedoelen niet de geur van pizza en patat. We hebben het over de geuren die worden verspreidt door een olie diffuser. Sta je direct met je oren te klapperen en snap je echt niet waar we het over hebben? Geen paniek! Je bent echt niet de enige. Toch zijn etherische oliën de laatste jaren hard op weg om een ware hit te worden in Nederland. Voorheen werden ze enkel gebruikt in massagesalons of spa’s, maar tegenwoordig zijn ze ook een ware hit in alledaags gebruik. Ze leveren niet alleen een positieve invloed op de gemoedsrust en gezondheid, maar kunnen ook de sfeer in een ruimte verhogen. En laat dat nu net zijn, waar jij naar op zoek bent in jouw mancave. Wees overigens niet bang, je hoeft niet enkel te kiezen voor de wat ‘zachtere’ geuren. Er is ook genoeg keus uit stoere en mannelijke geuren.

Hang posters aan de muur

Je weet vast heel goed dat schilderijen en posters heel veel doen voor de uitstraling van een ruimte. Een ruimte voelt gewoon leeg aan zonder muurdecoratie. Als je samenwoont is het vaak lastig om muren te bekleden met posters. Je partner vindt dit vaak niet al te mooi of is het niet eens met jouw smaak in posters. De mancave is dan ook de ideale ruimte om helemaal vol te hangen met leuke posters, posters die speciaal door jou gekozen zijn. Denk bijvoorbeeld aan posters van jouw favoriete games, zangers of ludieke naaktposters van mooie vrouwen.

Kleurgebruik

Zijn de muren wel erg saai te noemen? Ga dan voor een mooi kleurenpalet aan de muur. Kies voor stoere, donkere kleuren of ga juist voor zacht en rustig. Wil je dat de posters aan de muur als eyecatcher dienen? Hou dan de ondergrond zo neutraal en sereen mogelijk, zo voorkom je dat de posters ‘wegvallen’ tegen een te drukke muur. Ben je een ware daredevil en hou je van vreemde combinaties? Leef je dan uit op de colorblocking trend. Hierbij combineer je verschillende kleuren, die op het eerste gezicht eigenlijk helemaal niet bij elkaar passen, en vervolgens juist een geweldig effect opleveren. Laat je informeren bij een speciaalzaak over de mogelijkheden! Gebruik vervolgens de aromatherapie van Geurwolkje om het sfeervolle resultaat te perfectioneren.

Geef een reactie

Inline
Inline