EchtemannenGadgets & CadeausMannenzaken

Meer sfeer in huis met LED lampen

Geconcentreerd werken aan tafel, een gezellig diner met vrienden en familie, het lezen van een boek of gezellige spelletjesavonden. Ieder moment in huis vraagt om een ander licht. LED verlichting kan jou daarbij helpen.  

Licht speelt een essentiële rol in ons dagelijks leven. Niet alleen uit praktisch oogpunt, maar ook voor de stemming en sfeer in huis. Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat licht onze stemming voor een groot deel kan beïnvloeden. Zo werken we veel geconcentreerder bij koud, wit licht en voelen we ons aangenamer bij warm licht. Welk licht je nodig hebt, is afhankelijk van de situatie. Als het buiten nog donker is en je alvast een eerste hand aan het werk wilt liggen, is efficiënt licht natuurlijk het meest prettig om de dag mee te beginnen. Als je echter onder een dekentje een geweldige film wilt bekijken, heb je meer baat bij gedimde sfeerverlichting. Toch verleent niet iedere lamp zich voor het creëren van deze verschillende lichtsoorten. Vaak heb je een zeer uitgebreid lichtplan nodig om iedere ruimte van licht te voorzien. Maar wat nou als je over een lamp beschikt die ontzettend veelzijdig is? Jou in elke situatie van het juiste licht kan voorzien? Met LED lampen breng je meer sfeer in huis en zet je het licht naar jouw hand!

led lamp

Welke LED-verlichting past bij mij?

Ben je overtuigd van de kwaliteiten van LED-verlichting en kan je niet wachten om deze ook naar je eigen woning te brengen? Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je de juiste keuze weet te maken. Als je op zoek bent naar een veelzijdige lamp, waarmee je het licht bij iedere situatie naar eigen hand kan zetten, is een dimbare LED lamp het meest geschikt. Veel mensen zijn in de veronderstelling dat iedere LED lamp dimbaar is. Dit is echter niet het geval. Daarom is het altijd belangrijk om goed op de verpakking te letten. Staat er niets over dimbare kwaliteiten op de verpakking vermeldt? Dan kan de lamp meestal niet gedimd worden. Hou hier goed rekening mee, want als je deze op een dimmer zou aansluiten zal deze doorbranden. Dat is uiteraard zonde van de lamp!

led lamp dimmer

Geen dimbare LED verlichting, wel meer sfeer!

Heb je geen behoefte aan dimbare LED lampen? Maar wil je wel de juiste sfeer in huis creëren. Let dan vooral op de kleur van het licht. Deze wordt bepaald door de zogenaamde kleurtemperatuur, deze wordt uitgedrukt in Kelvin (K). Hierbij geldt: hoe lager de kleurtemperatuur, des te warmer het licht zal zijn. Wil je dus een warm licht in de woon- of slaapkamer? Geniet je liever van extra warmte in je eigen mancave? Kies dan voor een LED lamp met temperaturen tussen de 2200 en 2700 Kelvin. Heb je juist voor geconcentreerd werken een koeler licht nodig of wil je werkverlichting in de keuken aanbrengen? Kies dan voor lampen met een kleurtemperatuur vanaf 4000 Kelvin. Zo weet je zeker dat je over het juiste licht beschikt en zet je de sfeer in huis naar eigen hand.

Geef een reactie

Inline
Inline