EchtemannenMannenzaken

Meer mango meubels onder je mancave spullen!

Kunnen jouw mancave spullen of stoere bachelor pad wel een update gebruiken? Ben jij je tijdens al dat thuiswerken en door lockdowns en avondklokken steeds meer gaan ergeren aan die truttige salontafel of die kan-echt-niet-meer dressoirkast? Man up your interior, met mango.

En nee, dan bedoelen we niet dat het opeens heel erg mannelijk is om overal mango’s in je huis te gaan neerleggen. Mango meubels kopen daarentegen, daarmee ben je tegenwoordig helemaal het heertje. Hoe dat zo? Leggen we je uit.

De veelzijdigheid van mango’s

Mango’s kennen we natuurlijk als die grote, ronde, zomerse vruchten. Heerlijk door een salade, of als snack tegen het einde van een middag die te warm is voor een Cup-a-Soup. Waar we wellicht iets te weinig bij stilstaan, is dat die tropische traktaties dus ook gewoon aan bomen groeien. En van die bomen kun je dus meubels maken.

Waarom is dat nou zo’n big deal? Allereerst is het hout van de mangoboom een hardhoutsoort, waardoor de meubels die ervan gemaakt worden tegen een stootje kunnen. Is het hout op de juiste manier behandeld? Dan heb je er bovendien weinig onderhoud aan. Dat is toch wat mannen willen met hun mancave spullen? Kun je dus straks – wanneer het weer mag – met een gerust hart een feestje organiseren om je nieuwe meubels te showen.

En showen zul je, want mangohout is niet alleen stevig maar ziet er ook nog eens bijzonder goed uit. Het hout komt in verschillende mooie kleurschakeringen. Met een eettafel mangohout black voeg je bijvoorbeeld een uitgesproken statement toe aan je eetkamer of keuken, zeker in combinatie met een industrieel ogend metalen onderstel. Maar mangohout is ook te krijgen in warmere tinten, waarin je iets terugziet van het tropische klimaat waarin de boom groeit. Door het oppervlak loopt doorgaans een interessant organisch patroon, waardoor jouw meubel echt uniek is.

Mancave spullen voor duurzame mannen

Gaat het jou niet alleen maar om de buitenkant, maar wil je ook graag dat jouw meubel op een verantwoorde manier geproduceerd is? Ook dan is mangohout voor jou de juiste keuze.

Mangobomen zijn namelijk echte uitslovers in de eerste jaren van hun leven, totdat ze na een aantal jaar in hun midlifecrisis terechtkomen en minder productief worden. Voor de boeren die hun geld verdienen met de teelt van mango’s, is het dan lucratiever om deze bomen te kappen en nieuwe te planten. Van de gekapte bomen worden vervolgens meubels gemaakt, zodat het hout een bij de midlifecrisis passende carrièreswitch maakt.

Voor jouw nieuwe tafel of kast hoeven dus niet speciaal bomen te worden gekapt. In plaats daarvan wordt hout gebruikt van bomen die toch al geveld werden. Met een keuze voor mangohout kies je dus niet alleen voor mooie meubels, maar ook voor een schoon geweten. En dat maakt het nog net wat gemakkelijker om te genieten van je nieuwe interieur. Mango is dus echt een must onder mancave spullen

Je weet dus wat je te doen staat als jouw interieur een stoere, industriële en stijlvolle boost kan gebruiken. Meer mango in je interieur.

Geef een reactie

Inline
Inline