EchtemannenMannenzaken

Mannenhuishoudens hebben een hogere energierekening: waar of niet waar?

Er wordt regelmatig onderzoek gedaan naar het verschil van energieverbruik tussen de man en vrouw. Al snel werd duidelijk dat huishoudens met veel mannen een hoger energieverbruik hebben en daardoor ook gebukt gaan onder torenhoge energiekosten. Dat moet uiteraard anders! Ondanks dat we het niet graag toegeven weten we dat het nodig is om energiebewuster te leven. Niet alleen om geld over te houden voor een avondje stappen of een middag doorbrengen met vrienden, maar ook omdat het gewoonweg beter is voor het milieu. En laten we wel wezen: ook dat is van groot belang voor onze toekomst. Naar verwachting zullen de energieprijzen de komende jaren alleen maar stijgen door de uitputting van onze energiebronnen. Wist je trouwens dat de tarieven van energieleveranciers enorm kunnen variëren? Het is altijd verstandig om daar eens onderzoek naar te doen, zodat je zeker bent van het goedkoopste tarief. Maar waardoor komt het eigenlijk dat mannen een hoger energieverbruik hebben en hoe kunnen we dit gemakkelijk veranderen?

Apparaten blijven onnodig aanstaan

Uit onderzoek blijkt dat mannen zich vooral schuldig maken aan het aanlaten van verschillende elektronische apparaten. Zo staat de computer vaak onnodig aan en zelfs de televisie wordt soms vergeten. De grootste boosdoener lijkt echter de oplader te zijn. Meer dan een kwart van de mannen schijnt deze met regelmaat uit het stopcontact te halen. Al deze kleine dingen zorgen samen voor een hoge energierekening en dat terwijl het heel gemakkelijk op te lossen is. Zorg dat het een gewoonte wordt om te checken of alle apparaten voor het slapengaan ook daadwerkelijk uit staan. Met uit bedoelen we overigens ook dat de stekkers uit het stopcontact gehaald zijn. Ook op stand-by vragen elektronische apparaten energie. Vind je dat wel heel veel werk? Schaf dan speciale stekkerblokken aan die dit zogenaamde ‘sluipverbruik’ tegen gaan.

De verlichting wordt vergeten

Een gemiddeld huishouden betaalt zo’n 100 euro per jaar aan de verlichting. En hierbij kijken we alleen naar huishoudens die ook daadwerkelijk de lampen gebruiken op momenten dat ze nodig zijn en vervolgens weer netjes uitzetten. Het probleem dat veel mannen hebben is dat we geneigd zijn om veel dingen te vergeten. Zo ook het uitzetten van de verlichting. Maar laten we wel wezen: zoveel energie kost het niet om een rondje door het huis te maken en te checken of alle lampen uitstaan voordat je weggaat. Zorg dat je hier een gewoonte van maakt, zodat het uiteindelijk automatisch gaat. Je gaat hier toch niet te veel voor betalen?

Klussen in huis om meer energie te besparen

Ben je enorm handig en wil je dolgraag meer besparen op je energierekening? Dan zijn er genoeg maatregelen die jij als handige klusser kunt nemen om je energierekening een handje te helpen. Plaats bijvoorbeeld tochtstrips of pak het groots aan en isoleer je woning optimaal. Een goed geïsoleerde woning scheelt je op jaarbasis al snel honderd euro.

 

Geef een reactie

Inline
Inline